Το Oruc Reis πάει Καστελόριζο ο Ακάρ αμφισβητεί ελληνικά νησιά κι εμείς ακόμα περιμένουμε τις κυρώσεις!

ORUC REIS

Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων χθες, από τις οποίες περιμένουμε και είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν, να υπερασπιστούν τη χώρα με κάθε τρόπο από όσους την απειλούν.

Επειδή όμως οι γείτονες Τούρκοι τους αρέσει να παίζουν με συμβολισμούς φρόντισαν αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα να βροντοφωνάξουν ότι είναι αυτοί που μας απειλούν για να μην υπάρχουν αυταπάτες από κανέναν.

Το έκανε λοιπόν με δύο ενέργειες, πρώτον με νέα παράνομη τουρκική NAVTEX που δεσμεύει περιοχή στα έξι ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Όλα αυτά όταν μέχρι πρότινος μιλούσαμε για 12 ναυτικά μίλια, ωστόσο «φίλοι» και «σύμμαχοι» συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση να βάλει τις κόκκινες γραμμές στα 6 ν.μ., καθώς παραπάνω είναι αμφισβητούμενη περιοχή απεμπολώντας έτσι κυριαρχικά δικαιώματα.

Από κοντά όμως ήρθε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να επαναλάβει σε ομιλία του στην αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας ότι «υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που η κυριαρχία τους δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα με κανέναν τρόπο». Πρόσθεσε δε ότι σε αυτά τα νησιά η Τουρκία κάνει, με το Oruc Reis, εργασίες φανερές.

Και αφού έκαναν τα παραπάνω, μετά βγήκε ο Ερντογάν και ο εκπρόσωπός του ο Καλίν και δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο με την ΕΕ και ότι η  Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με Ελλάδα!

Και δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, ότι στις 29 Νοεμβρίου που λήγει η νέα παράνομη NAVTEX μάλλον η Τουρκία θα αποσύρει το ερευνητικό ώστε στις 10 Δεκεμβρίου να μιλάνε όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για …αποκλιμάκωση!

Άλλωστε αυτό «υπόσχονται» και οι Έλληνες αξιωματούχοι ότι θα ξεκινήσουμε διάλογο όταν θα αποσυρθεί το Oruc Reis από την περιοχή. Να δούμε λοιπόν τι διάλογο θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Για τα «δυνητικά ελληνικά δικαιώματα» στην περιοχή που λέει ο Έλληνας ΥΕΘΑ;

Το γεγονός ότι η Τουρκία «παίζει» με τους Ευρωπαίους αλλά και μαζί μας, είναι πλέον δεδομένο, με στόχο και κίνδυνο στο τέλος να βρεθεί με όλη την περιοχή που σάρωσε και μάρκαρε το Oruc Reis να υποστηρίζει πλέον ότι είναι τούρκικη.

Και γιατί να μην το υποστηρίξει αλλά και να μην αμφισβητήσει ευθέως την κυριαρχία των ελληνικών νησιών αφού ποιος εμποδίζει την Τουρκία;

Μήπως οι Ευρωπαίοι, μεταξύ τους και Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο χρόνος τελειώνει και έρχονται κυρώσεις;

Όποιος άκουσε τους Έλληνες ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες, ήταν ξεκάθαροι ότι στις συνεδριάσεις της ΕΕ ξεκαθάρισαν ειδικά Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί ότι τον Δεκέμβριο δεν ετοιμάζονται να αποδεχτούν κυρώσεις άσχετα με το τι δηλώνουν. Μάλιστα, το νέο αφήγημα δεν αποκλείεται να είναι και η πανδημία του κορονοϊού, το οποίο η Γερμανία ετοιμάζεται να επικαλεστεί.

Μήπως το ΝΑΤΟ που θεωρεί την Τουρκία στρατηγικής σημασίας για να την ενοχλήσει; Μήπως οι ΗΠΑ που πήραν βάσεις και εξοπλιστικά στην Ελλάδα, βγάζουν και αυτοί «ανακοινώσεις – ράπισμα» στην Τουρκία αλλά δεν αναγνωρίζουν τα 10 ν.μ. ελληνικού εναέριου χώρου και μιλάνε και αυτοί για «αμφισβητούμενες περιοχές». Αν ελπίζουμε θεαματικές αλλαγές στην εξωτερική τους πολιτική με τον Μπάιντεν μάλλον υπάρχει φόβος να απογοητευτούμε σύντομα.

Έμειναν λοιπόν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν ότι μπορούν γιατί η «διπλωματική απομόνωση» της Τουρκίας που επικαλείται η κυβέρνηση την ακούει ο Ερντογάν και …γελάει.

Χθες όλη η χώρα, ακόμα και η Βουλή με προβολή βίντεο στη πρόσοψη του κτιρίου, τίμησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες για να μη ξεχνιόμαστε εδώ και κοντά ένα χρόνο βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Δε θέλουμε να φανούμε μάντεις κακών, αλλά όπως φαίνεται ότι έχει μεθοδευτεί, όλη αυτή η ελληνοτουρκική κρίση θα οδηγήσει σύντομα σε νέες περιπέτειες και συζητήσεις. Και κάποιοι θα «πουλάνε» στον ελληνικό λαό ότι έρχονται …κυρώσεις στην Τουρκία! Οψόμεθα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ