Το ΠΝ στη Νατοϊκή άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου «DYNAMIC MANTA 20» – ΦΩΤΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - ''DYNAMIC MANTA 20''

Η ελληνική ναυτοσύνη αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά από το Πολεμικό Ναυτικό στη νατοϊκή άσκηση «DYNAMIC MANTA 20» στην οποία συμμετείχε και η Τουρκία

 

Με τη Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S-70B) και το Υποβρύχιο«ΚΑΤΣΩΝΗΣ», συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό στην Άσκηση του ΝΑΤΟ “DYNAMIC MANTA 20”, από 25 Φεβρουαρίου έως 06 Μαρτίου 2020. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, Αδριατικής Θάλασσας και της κεντρικής Μεσογείου.

Η Άσκηση “DYNAMIC MANTA”, διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Στην Άσκηση συμμετείχαν πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και προσωπικό, από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ