Το «Τσεσμέ» αποχωρεί από το Αιγαίο με τα τούρκικα κατασκοπευτικά ATR 72 να το «προστατεύουν»

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΣΕΣΜΕ

Το Τσεσμέ» πραγματοποίησε δήθεν έρευνες ώστε να το χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι με fake news και τα περί παρενόχλησης από ελληνικά F-16 και πλέον αποχωρεί πριν την ώρα του.

Η εκτίμηση των επιτελών από τη συμπεριφορά του «Τσεσμέ», η παλαιότητα του πλοίου καθώς και μικρή διάρκεια παραμονής του στο Αιγαίο, εντός μιας περιοχής που δεσμεύτηκε με παράνομη και άτυπη NAVTEX, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δεν πραγματοποίησε επισταμένες επιστημονικές έρευνες, αλλά μάλλον έκανε επίδειξη προκλητικότητας και επίδειξη σημαίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ήταν να αποχωρήσει στις 2 Μαρτίου απομακρύνεται πριν την ώρα.

Η αποχώρηση βέβαια του Τσεσμέ θα αντικατασταθεί από τη 1η Μαρτίου από την γνωστή μεγάλη αεροναυτική μεγάλης κλίμακας άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με πάνω από 80 πλοία στο Αιγαίο. Η Άγκυρα που ακόμα δεν έχει απαντήσει στη πρόταση της ελληνικής πλευράς για συνέχιση των διερευνητικών ουσιαστικά βγάζει όλο τον στόλο της στο Αιγαίο δείχνοντας ότι επιλέγει την πρόκληση παρά την διαφορετική ρητορική. Γι΄αυτό το λόγο και η ελληνική πλευρά απάντησε χωρίς προκλήσεις και με το τούρκικο πλοίον να παρακολουθείται από το λιμενικό και όχι το Πολεμικό Ναυτικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι την ίδια περίοδο δηλαδή στις αρχές Μαρτίου, που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση, στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρίσκεται η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλς Ντε Γκωλ», το οποίο ήδη συνοδεύεται από την ελληνική φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ για συνεκπαίδευση με ελληνικά μαχητικά και πολεμικά πλοία στην επιχείρηση «CLEMENCEAU 21».

Ενδεικτικό της σημερινής αποχώρησης του «Τσεσμέ» αποτελούν και οι ξαφνικές μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μετά από πολλές ημέρες με μηδενική πτητική δραστηριότητα.

Οι 30 σημερινές παραβιάσεις δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν από τα νέα κατασκοπευτικά ATR 72 που προφανώς αναζητούσαν ελληνικά υποβρύχια που μπορεί να έμπαιναν στο δρόμο της επιστροφής του «Τσεσμέ».

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 1 (1x2F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 2 (2 ATR 72)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 2

 

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 30

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

  1. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ