«Τορπίλη» Βίτσα κατά Κικίλια – Δημοσχάκη για τα αναδρομικά

«Όψιμους και εν πολλοίς ευκαιριακούς υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων» χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Βίτσας τους Κικίλια – Δημοσχάκη.

 

 

Αιχμηρή απάντηση τόσο στον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια όσο και στον αναπληρωτή τομεάρχη Α. Δημοσχάκη για την «άγνοιά τους όσον αφορά θέματα της αρμοδιότητάς τους» έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή σχετική δήλωση τους για την εξόφληση των αναδρομικών προς τους εν ενεργεία και στους απόστρατους που προβλέπει η τελευταία απόφαση της επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ.

Ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε τα εξής:

«Φαίνεται πως τόσο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Β. Κικίλιας, όσο και ο αναπληρωτής του Α. Δημοσχάκης, όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά και δεν ρωτούν να μάθουν για πράγματα που υποτίθεται είναι της αρμοδιότητάς τους.

Αν λοιπόν ρωτούσαν θα μάθαιναν ότι επί ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι στρατιωτικοί υπέστησαν μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές του ύψους 38%. Ενώ από το 2015 και μετά δεν έχουν υποστεί καμία μείωση.

Επίσης θα μάθαιναν ότι η επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

Να τους πληροφορήσουμε ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά στις 14/11/2014 προέβλεπε την καταβολή του πρώτου 50% των αναδρομικών και ουσιαστικά άφηνε εκτός ρύθμισης το υπόλοιπο 50%, παραπέμποντας την καταβολή του όταν… τα δημοσιονομικά της χώρας θα το επιτρέψουν.

Όμως εμείς, δεν κάνουμε πολιτική πάνω στην άγνοια και την παραπληροφόρηση των στελεχών της ΝΔ αλλά πάνω στα προβλήματα, τα οποία αυτοί δημιούργησαν, και δίνουμε λύσεις.

Καταβάλαμε λοιπόν το πρώτο 50% σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή και του υπόλοιπο 50%. Ήδη έχει οριστεί ο οδικός χάρτης.

Να είναι βέβαιοι οι όψιμοι και εν πολλοίς ευκαιριακοί υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων, που αυτοί απογύμνωσαν οικονομικά, ότι η δική μας κυβέρνηση θα καταβάλει και το υπόλοιπο 50% όπως έχει δεσμευτεί. Και αυτό το ξέρουν τα στελέχη μας, επειδή γνωρίζουν καλά τις προσπάθειές που κάνουμε, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους.

Εμείς λύνουμε προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ΝΔ. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να κάνουμε μαθήματα και σεμινάρια στα στελέχη της ΝΔ, όμως έχουμε πάντα ανοιχτές τις πόρτες μας για να τους ενημερώνουμε για πράγματα που αγνοούν ως μη όφειλαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ