Στην Τουρκία για διάλυση η «Παναγία Τήνου»

 Ποιος να το ‘λεγε ότι η «Παναγία Τήνου»θα κατέληγε σε τουρκικά διαλυτήρια! Δείτε πώς το ναυαγισμένο σκαρί μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, πάει για την Τουρκία. 

 

Το περήφανο σκαρί, το οποίο για χρόνια μετέφερε τους ταξιδιώτες από τον Πειραιά στις Κυκλάδες. παρέμενε μισοβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από τις 26 Απριλίου του 2016.
Τότε, το κατασχεμένο και ακινητοποιημένο βαπόρι είχε -ξαφνικά- μπάσει νερά και είχε υποστεί κλίση.

Βεβαίως, ουδείς πίστεψε ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία, καθώς η ιστορία της πλοιοκτησίας του είναι συνδεδεμένη με σειρά επεισοδίων ανάμεσα στα έξι αδέλφια Βεντούρηδες.

Μέχρι και πυροβολισμοί εναντίον μη μέλους της οικογένειας έχουν πέσει στο λιμάνι για τα βαπόρια!

Η ανακοίνωση

Χθες, η εταιρία Antipollution, των αδελφών Βασιλειάδη, η οποία ανέλαβε -και διεκπεραίωσε σε χρόνο ρεκόρ- την απομάκρυνση του πλοίου, ολοκλήρωσε τις εργασίες και η «Παναγία Τήνου» μάς άφησε για πάντα…

Προηγήθηκε η πρώτη φάση ανέλκυσης και σταθεροποίησης του πλοίου και εν συνεχεία η έκδοση των απαραίτητων διασυνοριακών αδειών για την απομάκρυνσή του.

Ο ΟΛΠ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ο ΟΛΠ, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, έχει επιτύχει τα τελευταία έτη την απομάκρυνση πάνω από 100 εγκαταλελειμμένων και ημιβυθισμένων πλοίων από τους χώρους ευθύνης του, στην προσπάθειά του για αναβάθμιση των υπηρεσιών ελεύθερης ναυσιπλοΐας και βελτίωσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Πηγή: dimokratianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ