Τουρκία: Ποιος έφαγε άγριο ξύλο μέσα στο Κοινοβούλιο; BINTΕΟ

Τουρκία: Ο άγριος καυγάς που ξέσπασε τη νύχτα στο Κοινοβούλιο, έστειλε βουλευτές στο νοσοκομείο για νοσηλεία! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με το άγριο ξύλο

 

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν για μια ακόμα φορά στο Τουρκικό Κοινοβούλιο. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συνεπικουρούμενοι από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος ήρθαν στα χέρια με την αντιπολίτευση.

Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η μύτη βουλευτή και αντιπροέδρου του AKP και να τρέχει στο νοσοκομείο!

Οι Τούρκοι βουλευτές ήρθαν στα χέρια, καθώς “άναψαν τα αίματα” στο τουρκικό Κοινοβούλιο στη διάρκεια της νύχτας και στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ενισχυθούν οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα (AK Party) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.

 


Το AKP έχοντας την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος (MHP) προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ