Τουρκία: Θα προστατεύσουμε χωρίς συμβιβασμούς τα συμφέροντα μας στην Αν. Μεσόγειο

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με φόντο την πρόσφατη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τα σχέδια της Άγκυρα για γεωτρήσεις στην Αν, Μεσόγειο συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

 

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς κανένα συμβιβασμό, υπογραμμίζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διήρκεσε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Το Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε στρατιωτικό επίπεδο στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

“Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα”, ανέφερε η δήλωση.

Σημειώνεται επίσης: “Η Τουρκία αντιτίθεται σε ορισμένους παράγοντες που συναντώνται υπό έναν κοινό παρονομαστή, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο για τα θεμιτά και νόμιμα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια δικαιώματα της χώρας μας χωρίς συμβιβασμούς”.

Στη δήλωση, σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού, “υπογραμμίζεται η επιτυχία της χώρας μας στον αγώνα κατά της επιδημίας, στους τομείς της υγείας, των τροφίμων, της τεχνολογίας, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας”.

Εκτός αυτών το MGK τόνισε: “Η στρατιωτική συμβουλευτική υπηρεσία που παρέχεται από τη χώρα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες με τη νόμιμη κυβέρνηση για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ηρεμίας στη Λιβύη”.

“Ο προσδιορισμός της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και η πολυδιάστατη προσπάθεια των Συρίων να επιστρέψουν στη χώρα τους με την εκκαθάριση των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής, επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του MGK”.

 

 

 

Πηγή: capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ