Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου άρχισε απειλές με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Δηλώσεις βόμβα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Απειλεί ευθέως με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο! Δείτε τι λέει ακριβώς

 

Ευθεία απειλή με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο εάν δεν προχωρήσει το θέμα της βίζας για την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη, διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsa.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για να καταργηθεί η βίζα στους Τούρκους πολίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα απειλεί ότι εάν δεν την λάβουν θα υπάρξουν αντίποινα.
«Καταρτίσαμε ένα σχέδιο εργασίας για τις ετοιμασίες που αφορούν τα κριτήρια που απομένουν.

Θα υποβάλουμε αυτό το σχέδιο που θα είναι η τελευταία πρόταση της Τουρκίας στην ΕΕ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου.

 

 

Αναμένουμε η απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό.

Αν η ΕΕ δεν ανάψει πράσινο φως σ’ αυτό το θέμα, θα αναγκαστούμε να επανεξετάσουμε το βαρύ φορτίο που έχουμε αναλάβει στο Αιγαίο».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό δίκτυο TRT υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες είναι δυνατό να ξαναμπούν σε θετική τροχιά οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και ανέφερε:

«Αν η Τουρκία δει θετική, καλοπροαίρετη και εποικοδομητική στάση από τους Ευρωπαίους εταίρους της και από την ΕΕ, οπωσδήποτε θα το ανταποδώσει».

Είπε επίσης ότι η ΕΕ διανύει μια διαδικασία «αυτοεπανεξέτασης», υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να ασκήσει αυτοκριτική για να καταστεί πιο δυνατός παίκτης στην παγκόσμια πολιτική και πως η Τουρκία ως έμπιστος εταίρος, είναι έτοιμη να προσφέρει σ’ αυτή τη διαδικασία.
«Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ στις 18 Μαρτίου, είναι λειτουργική χάρη στις απίστευτες προσπάθειες της Τουρκίας και είναι μια ιστορία επιτυχίας υπό την έννοια της καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ