Δρ. Ι. Μάζης: Η Τουρκία έλαβε αυτό που ήθελε χωρίς καμία υποχρέωση

ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στην Εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη στον Real FM για τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε τα εξής:

 

Για το μεταναστευτικό:

Η Τουρκία έλαβε αυτό που ήθελε. Αλλά αυτό που θα ήθελα να ακούσω παράλληλα είναι ποιες είναι οι υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ρεύματος προς τη Δύση, κυρίως προς την Ελλάδα.

Θα σταματήσουν οι “ναυμαχίες” της Frontex με τους διακινητές στο Αιγαίο;

Επίσης θα ήθελα να ακούσω σε ένδειξη αναγνωρίσεως του διεθνούς δικαίου τι σημαίνει ακριβώς το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια “ασφαλής χώρα” και εξ αυτού απορρέει η υποχρέωσή της να δέχεται τις αιτήσεις εις το έδαφός της όλων των υποψηφίων μεταναστών οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Τι θα συμβεί με τους 1.500 παράνομους μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις τους για άσυλο στην Ελλάδα  απορρίφθηκαν αν η Τουρκία αρνηθεί να εφαρμόσει την υποχρέωσή της να του παραλάβει και πάλι;

Και μέχρι τώρα είχαν υποχρεώσεις τις οποίες όμως δεν τήρησαν ποτέ. Από ό,τι ξέρουμε δεν έγινε τίποτε απολύτως από όλα αυτά.

Δεν έχει κανέναν ανάγκη η Ευρώπη λόγω μεταναστευτικού. Εάν μια ολόκληρη η Ευρώπη τόσο ισχυρή στρατιωτικά, με νομικό πλαίσιο κλπ εκβιάζεται από την Τουρκία τότε καλύτερα να διαλυθεί.

Για τη Λιβύη:

Η Γερμανία μπορεί αν θέλει να είναι στη Λιβύη χωρίς την Τουρκία. Το θέμα είναι το εξής: Πώς μπορεί; Με ποιο τρόπο; Μπορεί δια στρατευμάτων; Όχι, γιατί θα έχει διπλωματικό πρόβλημα. Οπότε τι χρειάζεται; Χρειάζεται κάποιον που να κάνει τη βρώμικη δουλεία αντ’ αυτού.

Αν λοιπόν η Γερμανία, η οποία είναι η ηγεμών ευρωπαϊκή δύναμη χρειάζεται μισθοφόρους και τους βρίσκει στο πρόσωπο της Τουρκίας τότε δεν έχουμε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα και αν φύγει η Μέρκελ μην περιμένουμε αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας. Μόνο εμείς ως χώρα έχουμε τέτοιου είδους αντιλήψεις ότι θα υπάρξουν κόμματα τα οποία θα ανήκουν σε συγκεκριμένα κράτη και τα οποία θα βάλουν το εθνικό τους συμφέρον κάτω από οτιδήποτε άλλο.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ