Πώς η Τουρκία θα προκαλέσει στην Κύπρο τον Ιούλιο – Η αντίδραση της Ελλάδας

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας»*

 

Η Τουρκία θα προκαλέσει τον Ιούλιο, τον Ελληνισμό με:

  • τα εγκαίνια της Αεροπορικής Βάσης στον Λευκόνοικο,
  • την συνέχιση των εργασιών για την δημιουργία ναυτικής βάσης στο Τρίκωμο στην Κατεχόμενη Κύπρο και φυσικά
  • με το προκλητικό άνοιγμα της Αμμοχώστου.

ΛΕΚΟΝΟΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ο Ερντογάν και ο εγκάθετος του στην Κύπρο Τατάρ ετοιμάζονται για φιέστες.

ΤΡΙΚΩΜΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

H ανοικτή επιστολή της Εφημερίδας “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και προβλημάτισε πολλούς, ακόμα και όσους καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Και ήταν μία ελληνική κυπριακή “κραυγή βοήθειας” προς την Ελλαδική Ηγεσία προκειμένουν η Αθήνα να μην “κάνει γαργάρα τις προκλήσεις που σχεδιάζει η Άγκυρα στην Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες!

ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Μεγαλονήσου. Να θυμίσουμε ότι κυριαρχεί και πολύ σωστά ως εθνικό θέμα στην Ελληνική Εξωτερική Πολιτική για 65 και πλέον χρόνια και ο κάθε Κύπριος αδελφός μας έχει δικαίωμα να απευθύνεται στο Εθνικό Κέντρο του Ελληνισμού, επομένως να μην ενοχλούνται αυτοί που ενοχλήθηκαν.

Αναμφίλεκτα οι Κύπριοι αδελφοί μας έχουν τον πρώτο λόγο.

Η Ελλάδα όμως ως Εγγυήτρια Δύναμη αλλά και λόγω στρατηγικών και πανεθνικών συμφερόντων θα πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο, τον ρόλο που επιβάλλει η Ιστορία, οι Διεθνείς Συμβάσεις και η υφιστάμενη γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και να παραμείνει ενεργή και δίπλα στην Κύπρο.

Αν και το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα, κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος και λαός θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι μία δυσμενής για τα ελληνικά συμφέροντα λύση στην Κύπρο, είτε το θέλουμε, είτε όχι, επηρεάζει δυσμενώς όλο το φάσμα των λεγομένων ελληνοτουρκικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την αναθεωρητική πολιτική της γειτονικής μας χώρας.

“Προειδοποιούμε”! Προς Θεού ….“ΟΧΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΤΙΣ NEEΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ”


Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβει το “ήσυχο καλοκαίρι” στο Αιγαίο;


 

 

*Ανάρτηση στο fb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ