Μετά την Ολλανδία τουρκικό σχέδιο για συγκέντρωση και στην Ελλάδα;

Πόσο κοντά είμαστε στο ενδεχόμενο να επιχειρηθεί τουρκική προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα όπως στην Ολλανδία; Τι λένε οι πληροφορίες;

 


 

Την ώρα που στην Ευρώπη αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχεις σχέσεις με την Τουρκία, αν και δεν έχουν γευτεί τις σχέσεις “γειτονίας” που γευόμαστε εμείς, αρχίζουν να πυκνώνουν οι πληροφορίες πως υπάρχει σχέδιο για προεκλογική συγκέντρωση και στην Ελλάδα!

Ο Δρ Αθανάσιος Δρούγος έγινε χθες αποδέκτης τέτοιων πληροφοριών, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τις διασταυρώσει. Τις αποτύπωσε ωστόσο στην σελίδα του σε μέσο Κοινωικής δικτύωσης:

“Πληροφορίες μου από την Άγκυρα, αλλά και από αναλυτή που συνοδεύει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ευρώπη,  να επιθυμεί να έρθει στην Κομοτηνή να μιλήσει, με προβληματίζουν πάρα πολύ. Όμως δεν έχω αυτή τη στιγμή επιβεβαίωση.

“Σπόντες” για το εάν θα κληθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα Tourkikanea.gr η οποία τηρεί έντονα αντιπολιτευτική γραμμή στην τουρκική κυβέρνηση.

Το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου η ιστοσελίδα σχολίαζε την στάση που κατά την γνώμη του συντάκτη της θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα:

Μία πράξη που συμβαδίζει με αυτήν την επιλογή είναι στην μεν Κύπρο να σταματήσουν οι συνομιλίες για την αποκαλούμενη λύση, στη δε Ελλάδα να απαγορευτεί η είσοδος στον περιοδεύοντα θίασο του επιγόνου του Κεμάλ Σουλτάνου Ερντογάν, του κράτους -φυλακή, των ρατσιστών και φασιστών Γκρίζων Λύκων και των ποινικών εγκληματιών…..

Πόσο πιθανή είναι όμως μια τέτοια επίσκεψη; “Oι χειρισμοί Ερντογάν για συγκεντρώσεις σε ευρωπαικές χώρες έγιναν επιλεκτικά σε περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό κουρδικό στοιχείο“, σημείωναν με νόημα αξιόπιστοι παρατηρητές.

Παρέπεμπαν δε με νόημα στα ποσοστά που έλαβαν τα τουρκικά κόμματα στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας το 2015 στις κάλπες που στήθηκαν τόσο στο προξενείο της Κομοτηνής, όσο στην Αθήνα και τη Ρόδο.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δηλαδή οι κεμαλιστές που είναι σήμερα στην αντιπολίτευση, αναδείχθηκε πρώτο με ποσοστό 33,13% στις κάλπες που άνοιξαν στις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπίες στην Ελλάδα για τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Ακολούθησαν το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 32,16%, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP, το κόμμα του Ερντογάν) με 25,19% και το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 4,82%. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά αφορούν τα 643 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε τις τουρκικές προθέσεις, αλλά παραθέτουμε τις πήροφορίες για κάθε ερμηνεία.

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ