4 λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δε μπορεί να δώσει τους S-400 στην Ουκρανία

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S-400 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γράφει ο Αντώνιος Βασιλείου , Αντιστράτηγος (εα), Πολ. Μηχ/κός – MSc in Management Science – τ. Military Advisor at CFE OSCE – τ. Military Scientist at NC3A NATO.

 

Όσοι μιλάνε για μεταφορά των S-400 από την Τουρκία στην Ουκρανία, εκτιμώ ότι τους διαφεύγει ότι :

1.   Η Ρωσία έχει δεσμεύσει την Τουρκία με συμβόλαιο για μη μεταφορά τους εκτός Τουρκίας σε τρίτη χώρα χωρίς την άδεια της.

2.   Η Ρωσία κατέχει τους κώδικες λειτουργίας των πυραύλων.

3.   Είναι αδύνατο να μεταφερθεί το φορτίο των S-400, χωρίς να το αντιληφθούν οι Ρώσοι γιατί ο όγκος του είναι τεράστιος και δεν υπάρχει διαθέσιμη θαλάσσια, ούτε εναέρια οδός μεταφοράς, αλλά ούτε αεροπορική κάλυψη των μέσων μεταφοράς.

4.   Οι Ρώσοι το έχουν δηλώσει ότι η μεταφορά οπλικών συστημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας από τρίτες χώρες θα αποτελεί νόμιμο στόχο για προσβολή του και θα προσβληθεί άμεσα.

Άρα η συζήτηση για διάθεση – μεταφορά των τουρκικών S-400 στην Ουκρανία είναι έπεα πτερόεντα αν μη τι άλλο.

Μη ξεχνάμε ότι η Τουρκία ξόδεψε 2,5 δις δολάρια για την αγορά των S-400 και δύσκολα θα τα πετάξει στον βυθό του Ευξείνου Πόντου.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Αντώνιο Βασιλείου:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


 

 

Ο Αντώνης Βασιλείου είναι Αντιστράτηγος (εα), Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, MSc Επιχειρησιακός Ερευνητής, τ. Σύμβουλος ΟΑΣΕ επί Συμβατικών Εξοπλισμών και τ. Μελετητής των Συστημάτων Διοικήσεως και Ελέγχου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ

Πηγή: www.antoniosvasileiou.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ