Τουρκία: Εκκαθαρίσεις και στο Ναυτικό με εντολή Ερντογάν

Τουρκία: Μετά τον Στρατό, την Αεροπορία και την Αστυνομία ο «σουλτάνος» Ερντογάν ξεκίνησε εκκαθαρίσεις και συλλήψεις στο Ναυτικό.

 

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 19 άτομα Ναυτικού σε επτά επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Άγκυρα, για πιθανολογούμενους δεσμούς το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), που θεωρούν ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ανέφεραν δικαστικές πηγές, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά τα εντάλματα που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας για 34 υπόπτους – 31 από τους οποίους υπηρετούσαν ως αξιωματικοί του Ναυτικού,  συμπεριλαμβανομένων πλοιάρχων και αντιπλοιάρχων.

Η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι ύποπτοι,  ανέφεραν οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Οργάνωση FETO και ο ηγέτης της Φετουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση ότι αυτοί ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, που άφησε 250 νεκρούς και σχεδόν 2.200 τραυματίες.

Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης το FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας.

Πηγή: Anadolu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ