Τουρκία: Οι ΗΠΑ υποδέχτηκαν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας – Τι είπαν

Τουρκία: Ώς μια ακόμα ένδειξη της μεγάλης σημασίας της Τουρκίας για την ευρύτερη περιοχή βλέπουν στην γειτονική χώρα την συνάντηση Μάτις – Ισίκ.

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στην Τουρκία από την συνάντηση του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας και του Αμερικανού ομολόγου του στις Η.Π.Α.

Δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία εκδήλωσε την απόφαση της για να υπάρξει αναβάθμιση της αεράμυνας της Τουρκίας ακόμα και με το σύστημα S-400 ή η συμφωνία για την συνέχιση επιχειρήσεων στην περιοχή που χαροποιεί τους Τούρκους.

Αυτό που τονίζει η Τουρκική πλευρά και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παρουσίασε και υπερασπίστηκε για ακόμα μια φορά τις «κόκκινες γραμμές» της Τουρκίας.

Το βέβαιο είναι πως αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την Συρία αλλά επεκτείνονται και σε άλλα θέματα και φυσικά και στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Η Τουρκία άλλωστε έχει περάσει μέσα από την υπόθεση S-400 και ένα πολιτικό μήνυμα.

Όπως είπε ο Τούρκος υπουργός η χώρα του ήθελε να κινηθεί μέσα σε ένα ΝΑΤΟικό πλαίσιο για την αεράμυνα της αλλά εξέταζει όλες τις επιλογές για να διασφαλίσει την προστασία της.

Αυτό το μήνυμα έχει φτάσει πολύ ψηλά. Αφού η Τουρκία λέει πως πάντα θα βάζει το συμφέρον της πάνω από όλα χωρίς να συνυπολογίζει άλλες δεμεύσεις και τόσο πολύ.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας τόνισε πως αυτός που θα αποφασίσει τελικά για όλα είναι ο πρόεδρος Ερντογάν, δείχνοντας προς τους συμμάχους της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο την πραγματικότητα που υπάρχει στην χώρα και με την οποία πρέπει να συμβιβαστούν αν θέλουν να έχουν καλές σχέσεις.

Από την πλευρά των ΗΠΑ οι επίσημες ανακοινώσεις τονίζουν την πολυετή συνεργασία των δυο χωρών και την συνεισφορά της Τουρκίας στην Κορέα.

Παράλληλα επισημαίνουν την σημασία της Τουρκίας στην συμμαχία (ΝΑΤΟ) και στην καταπολέμηση του ISIS.

Κέρδος για την Τουρκία αποτελεί και η επίσημη δήλωση συγχαρητηρίων για την ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος που έκαναν οι Αμερικανοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ