Τουρκία: Θέλει τα Σκόπια και «Μακεδονία» και σε ΝΑΤΟ – ΕΕ!

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

Προβληματισμό δημιουργεί η αμφίσμη θέση της Τουρκίας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια που επιμένει ότι θα τα αποκαλεί «Μακεδονία» αλλά τα θέλει και σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

 

«Τα καλά και συμφέροντα» φαίνεται ότι ισχύει για την Τουρκία και στο θέμα των Σκοπίων καθώς παρεμβαίνοτας στο ζήτημα του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής από τη μία επαναλαμβάνει ότι θα αναγνωρίζει τη χώρα μόνο με τη σημερινή συνταγματική ονομασία της «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά από την άλλη υποστηρίζει την ενταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τώρα πως γίνεται η Τουρκία στο θέμα των Σκοπίων το οποίο έχει μεταβληθεί σε πεδίο ανοιχτής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) και η κόντρα μετά το δημοψήφισμα να μεγαλώνει δείχνει και τα επικίνδυνα σχέδια που έχει για την περιοχή.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hami Aksoy, η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας «αναφορικά με το δημοψήφισμα που διεξήχθη στη ‘Μακεδονία’ την 30η Σεπτεμβρίου 2018» επισημαίνονται τα εξής:

«Η Τουρκία αναγνωρίζει την ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ με το υπάρχον συνταγματικό όνομά της από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε και από εδώ και στο εξής να υποστηρίζουμε την ευημερία και την ασφάλεια μαζί με την ένταξη της φιλικής ‘Μακεδονίας’ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όπως κάναμε μέχρι σήμερα».

Η Τουρκία φυσικά δεν έχει κρύψει τα σχεδιά της για την περιοχή των Βαλκανιών και το μουσουλμανικό τόξο που θέλει να δημιουργήσει επηρεάζοντας όλες τις χώρες, δημιουργώντας προφανώς πολλαπλά προβλήματα και στην Ελλάδα. Το να παίρνει όμως θέση που να εξυπηρετεί και την όψιμο σύμμαχό της Ρωσία (μη λύση στο ονοματολογικό και ένταξης στο ΝΑΤΟ) αλλά ταυτόχρονα να το παίζει και φιλοΝατοϊκή χώρα (ενδεχόμενο που πολεμάει η Ρωσία) είναι αμφίβολο που μπορεί να την οδηγήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ