Τούρκικη ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Νέα τουρκική πρόκληση ανοιχτά της Κω, όπου τούρκικη ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Νέα τουρκική πρόκληση στη θαλάσσια συνοριογραμμή ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η δημοσιογράφος της γερμανικής Bild, Λιάνα Σπυροπούλου, αποκαλύπτει ένα ακόμα επεισόδιο με ακταιωρό της τουρκικής Ακτοφυλακής που παρενοχλεί επικίνδυνα ελληνικό σκάφος “ενώ όλοι θεωρούν πως επικρατεί ηρεμία στο Αιγαίο”, επειδή δεν έρχονται μαζικά βάρκες με μετανάστες – πρόσφυγες… “μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter.

“Είναι στα δικά μας [χωρικά ύδατα] και μας χτύπησε, πίσω… μας έσπασε τα ρέλια”, ακούγεται να φωνάζει -προφανώς προς τον κυβερνήτη- ένας εκ των επιβαινόντων στο ελληνικό σκάφος. Άλλος προσπαθεί να καθοδηγήσει τον κυβερνήτη του σκάφους στις σωστές μανούβρες για να φύγει από σημείο χωρίς παρατράγουδα, ενώ ακούγονται και ορισμένα “γαλλικά”… στα ελληνικά, από τον έναν Έλληνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, «την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

 

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ