Τούρκικο ΥΠΕΞ: Καλεί την Ελλάδα σε άνευ όρων διάλογο – Τι απαντά για τις NAVTEX

ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ,

Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζοντας μάταιη προσπάθεια την αντίρρηση της Ελλάδας στις NAVTEX που εκδίδει κάθε φορά η Τουρκία.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «το ελληνικό ΥΠΕΞ προέβη σε άλλη μια ανακοίνωση στην οποία επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του σχετικά με τις σεισμικές δραστηριότητες που συνεχίζει η χώρα μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο”. “Είναι μια μάταιη προσπάθεια η Ελλάδα να προβάλλει την αντίρρησή της βασιζόμενη στους μαξιμαλιστικούς της ισχυρισμούς έπειτα από κάθε έκδοσηη NAVTEX. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να λύσει τα μεταξύ μας προβλήματα σε συνεργασία με την Ελλάδα δια του διαλόγου. Φυσικά η προστασία των νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Οι προσδοκίες μας από την Ελλάδα είναι αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμους ισχυρισμούς και όπως κάνει κάθε φορά να διαμαρτύρεται σε τρίτα μέρη, να αποφεύγει βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, να συμβάλει στην δημιουργία κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις και να είναι έτοιμη για διάλογο. Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε για άλλη φορά την Ελλάδα σε έναν άνευ όρων διάλογο με την χώρα μας για την αντιμετώπιση τόσο του ζητήματος της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της ανατολικής Μεσογείου όσο και άλλων αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ