Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Καμμένο: Αναγνωρίζουμε μόνο τα 6 μίλια και υποβάλουμε σχέδιο πτήσης μόνο γι' αυτά!

Με μια προκλητική ανακοίνωση το τούρκικο ΥΠΕΞ απαντά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δηλώνει ότι αναγνωρίζει μόνο τα 6 ναυτικά μίλια ως FIR Αθηνών.
 
 
Προκλητική απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο,  μετά τις δηλώσεις του όπου και χαρακτήρισε θετική την κίνηση της Τουρκίας να καταθέσει για πρώτη φορά αίτημα εισόδου στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, έδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου, Χάμι Ακσόι, τόνισε πως η Άγκυρα αναγνωρίζει ως εναέριο χώρο της Ελλάδας τα έξι ναυτικά μίλια και υποβάλουν σχέδιο πτήσεις μόνο γι’ αυτά!
«Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλης χώρας. Η χώρα μας αναγνωρίζει φυσικά τα έξι ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει η ανακοίνωση.
Αυτή είναι η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
τουρκικο υπεξ
Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο κι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ, κάτι που προφανώς οι «γείτονες» Τούρκοι δεν βλέπουν με καλό μάτι, και μετά και την τελευταία ανακοίνωση δείχνουν ξεκάθαρα και τις προθέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ