Ποιες τροπολογίες φέρνει το υπουργείο Άμυνας;

Η κακή συνήθεια με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που καταδίκαζε η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τι σχέση έχουν η Αρμενία, η Σουηδία, οι Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το οικόπεδο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στην Ελευσίνα, η αναβάθμιση των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού και το σύστημα «ΕΡΜΗΣ»;

Η απάντηση είναι καμία.

Και όμως η κυβέρνηση μεσα σε μια συζήτηση για την κύρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους Σουηδούς για την συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία συζητήθηκε και ανάλογη συμφωνία με την Αρμενία κατάφερε να τα χωρέσει όλα.

Και φυσικά οι τροπολογίες (που σήμερα θα τις δουν τα κόμματα) θα μπούν και να ψηφιστούν μέσα στην άσχετη αυτή τεχνική συμφωνία.

Τι αφορούν οι τροπολογίες

Οι τροπολογίες της κυβέρνησης είναι όλων των ειδών.

Οι τέσσερις τροπολογίες αφορούν με την στενή ή την ευρύτερη έννοια το Πολεμικό Ναυτικό (ΑΦΝΣ και Σκαραμαγκάς), την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ) και τον Στρατό Ξηράς (ΕΡΜΗΣ).

Πιο συγκεκριμένα οι τροπολογίες που θα ψηφιστούν είναι:

Για την «οροφή» της αμοιβής του δικηγορικού γραφείου του εξωτερικού που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Ελλάδας τις δυο δικαστικές διαμάχες που έχει η χώρα με την πλευρά Σάφα.

Για να «κλείσει» η υπόθεση του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ». «Ολοκληρώνει αυτή την διαδικασία» σημειώθηκε χαρακτηριστικά. Θυμίζεται πως το θέμα υπάρχει απο το 1999.

Για το οικόπεδο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην Ελευσίνα, μια υπόθεση που σέρνεται ένα χρόνο, όπου αποκάλυπτεται πως η κυβέρνηση ψήφισε για …λάθος οικόπεδο. Ή πιο ορθά ψήφισε για ένα οικόπεδο όταν προκύπτει, εκ των υστέρων, πως τα οικόπεδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είναι δυο.

Για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού όπου θα κανονιστούν τα θέματα των εγγυήσεων στις τελωνειακές αρχές.

Αυτά, βέβαια προς το παρόν γιατί όπως φαίνεται τίποτα δεν αποκλείει όσο περνάνε οι ώρες οι τέσσερις τροπολογίες να γίνουν, δέκα ή εκατό για κάθε σχετικό ή άσχετο θέμα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ