Ο Τζέφρι Πάιατ σβήνει τα «όνειρα» για άμεση απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα

ΠΑΙΑΤ

Απαντήσεις στη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα για απόκτηση των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, δίνει με δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την απόκτηση F-35, ωστόσο πρόκειται για μια πολυετή διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16 Viper.

Αναλυτικά η δήλωση του Τζέφρι Πάιατ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα υψηλότερα επίπεδα, χαιρέτισαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει το F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλες οι αναφορές για το αντίθετο είναι ψευδείς και συνιστούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ.

Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για την περαιτέρω ενίσχυσή της συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 από την Ελλάδα. Ο δρόμος για την απόκτηση του F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16 Viper».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ