Ο “Βασίλης” και η … 17 Νοέμβρη …

αστυνομικη ιστορια
Εύθυμη αστυνομική ιστορία. Γράφει ο  ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

Ήταν ένα μαγιάτικο απογευματινό. Ο νέος Δ/ντής Ασφαλείας εργαζόταν στο γραφείο του. Κάποια στιγμή κτυπάει η πόρτα και εμφανίζεται ένας περιποιημένος άνδρας με φυσιολογική εμφάνιση και χαρακτηριστικά .

—– Να περάσω κύριε Διοικητά ;

—– Περάστε, σε τί μπορώ να σας φανώ χρήσιμος ;

—– Ξέρετε κύριε Διοικητά με λένε Βασίλη (δεν είναι το πραγματικό του όνομα ) και είμαι από……  (κωμόπολη κοντά στη Λάρισα). Ήθελα να σας αναφέρω ότι γνωρίζω για την 17 Νοέμβρη !!!!. Ξέρω ποιοι είναι και επειδή αυτοί … φοβούνται ότι θα τους πιάσω και θα τους παραδώσω σε σας, με παρακολουθούν και θέλουν να με εκδικηθούν και να με ”καθαρίσουν”.

Ο Δ/ντής ”ψάχθηκε” με όσα άκουσε, κατάλαβε ότι ”κάτι στραβό έτρεχε” και επειδή δεν γνώριζε ”τι μέρος του λόγου” ήταν ο ”Βασίλης”, τον άφησε να συνεχίσει, για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με τον επισκέπτη του.

—– Για συνέχισε ”Βασίλη”.

—– Λοιπόν κύριε Διοικητά χθες με παρακολουθούσαν μυστικά στο σπίτι μου κάτι τύποι κρυμμένοι μέσα σε κάτι μαύρα τζιπ με γυαλιά και περούκες και είδα ότι είχαν και όπλα. Επειδή όμως εγώ κρύφθηκα καλά, το πρωί αναγκάσθηκαν να φύγουν και ένας από αυτούς μου έκανε χειρονομία με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο, να έτσι… και μου φώναξε ότι θα με……..

Ο Δ/ντής κατάλαβε για το ”φευγάτο” του πράγματος.

—– Και γιατί σε κυνηγούν βρε ”Βασίλη” ;

—– Με κυνηγούν γιατί έκανα πράκτορας της C.I.A. και είχα διεισδύσει στον κύκλο τους και ήταν θέμα χρόνου, θα τους τσιμπούσα….. Τώρα ήλθα να σας δώσω πληροφορίες για να τους συλλάβουμε…

Ο Δ/ντής τότε κάλεσε στο γραφείο του ένα παλιό αξ/κό πού ήταν γνώριμο ”φιλαράκι” του ”Βασίλη”…

—– Βρε-βρε καλώς τον. Τί έγινε ”Βασίλη” ακόμη δεν την έπιασες την 17 Νοέμβρη ;

—– Όπου να’ναι τους έχω έτοιμους κύριε……. και θέλω την βοήθεια του Δ/ντή για να τους συλλάβουμε και για να μη με σκοτώσουν.

—– Καλά ”Βασίλη” θα το οργανώσουμε.

—– Εντάξει κύριε Δν/τά, θα ξανάρθω έτσι ;…..

Μετά από δύο-τρία χρόνια ο Δ/ντής είχε πάει υπηρεσιακή επίσκεψη στο ψυχιατρικό κατ/μα της Πέτρας Ολύμπου. Ξαφνικά και λίγο πριν την είσοδό του με τους συνοδούς του στο εσωτερικό του κτιρίου, νά’σου ”φάντης μπαστούνι”, πετάγεται σαν ”Νίντζα” μπροστά του ο ”Βασίλης” !!!!… Ούτε λαχείο να είχε πάρει ο Δ/ντής…..

—– Κύριε Δ/ντά-κύριε Δ/ντά, ευτυχώς που επιτέλους ήλθες, πώς έμαθες ρε ”θηρίο” ότι είμαι εδώ ; Ξέρεις έμαθε η 17 Νοέμβρη ότι είμαι εδώ και με παρακολουθεί για να με σκοτώσει. «Παιδιά-παιδιά (φωνάζοντας τους άλλους τροφίμους), ήλθε ο ”κολλητος”,ο φίλος μου ο Δ/τής. Θα μας σώσει από την 17 Νοέμβρη. Έχει πληροφορίες από την C.I.A»….

Τότε οι άλλοι τρόφιμοι κυκλωτικά πλησίασαν τον Δ/ντή και τους συνεργάτες του ζητώντας τσιγάρα. Για να μπορέσουν να εισέλθουν μέσα στο κτίριο τους μοίρασαν όλα τα τσιγάρα που είχαν και μετά πολλών προσπαθειών κατάφεραν να φθάσουν στον προορισμό τους για την συνάντησή τους. Κατά την έξοδό τους ο ”Βασίλης” είχε συγκεντρώσει όλες τις … πτέρυγες και φώναζε.

—– Αδέλφια, πολεμιστές, ήλθε ο αρχηγός, όλοι μαζί τώρα θα πιάσουμε την 17 Νοέμβρη, θα τους κυκλώσουμε και θα τους ξεσκίσουμε.

Άρχισε να γίνεται…. χαλασμός κόσμου από όλες τις… πτέρυγες που επευφημούσαν και χειροκροτούσαν τον …αρχηγό.

—- Κύριε Δ/ντά τι αποθέωση είναι αυτή; (αναφώνησε ο ένας συνοδός του), ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις καλές του…..

—– Αρχηγέ πάμε να ορμήσουμε με όλα τα … λιοντάρια. Θα τους φάμε απόψε. Μπράβο αρχηγέ και στρατηγός στο ….ΝΑΤΟ θα γίνεις, είσαι … ανυπολόγιστος, είσαι τεράστιος, είσαι και ο μπάτσαρος!!!…

Ο … αρχηγός βρέθηκε σε πραγματικά δύσκολη θέση, η οποία ήθελε ειδικό χειρισμό. Τι κάνουν τώρα ρε παιδιά;” Την κάτσαμε την βάρκα…” Πώς αποχωριζόμαστε τους οπαδούς μας….;

—- ”Βασίλη”, μάζεψε όλα τα … λιοντάρια και τους λεβέντες και θα σας ειδοποιήσω μυστικά εγώ για την …. επέμβαση, γιατί δεν πρέπει να κάνουμε λάθος στο σχέδιο……

Ακούγοντας τις … ιαχές για τα … επινίκια, οι υπεύθυνοι του Κέντρου με κόπο και προσπάθεια κατόρθωσαν να τους μαζέψουν μέσα και έτσι κατάφερε να ….”το σκάσει” ο …. αρχηγός με τους δικούς του.

Ρε παιδιά τι σύμπτωση ήταν αυτή, εγώ κακώς δεν παίζω λαχεία. Ευτυχώς που ”παρά τρίχα” δεν μας ακολούθησαν γιατί οι υπεύθυνοι του ιδρύματος θα έκαναν κανένα εξάμηνο να μαζέψουν πίσω τον ”Βασίλη” με τους οπαδούς του….Τελικά ο Βασίλης ατύχησε να συλλάβει την 17 Νοέμβρη και έχασε την … δόξα. Σημασία έχει ότι γλύτωσε………


 

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ