…”Χαρά οι υποψήφιοι … χαρά και οι ψηφοφόροι”…..

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

…Χαράς Ευαγγέλια ..”ξημερώνουν”, για όλους εμάς τους ψηφοφόρους που δεχόμαστε ”κάθετες εφορμήσεις και επιδρομές” φιλίας και αγάπης από τις … μυριάδες των φερέλπιδων υποψηφίων πάσης φύσης, Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών, Ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών που … αχνοφαίνονται στον ορίζοντα. Τι … αγνές αγάπες , τι χαιρετούρες , τι συμπάθειες για τα προσωπικά και οικογενειακά μας, για τον … ξάδελφο στο χωριό, την κουμπάρα, τη γειτόνισσα, τα συμπεθέρια,.. τι υποσχέσεις ότι θα μας .. .σώσουν, τι likes και καρδούλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
Όπως και να το κάνουμε μέχρι τις εκλογές είμαστε και το απολαμβάνουμε ο … κυρίαρχος και ο σοφός λαός. Βέβαια μετά τις εκλογές ”νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες” θα μας ξεχάσουν,  όπως προστάζει το … έθιμο… και μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές …”μη τον είδατε τον Παναή”…. Είμαστε πάντως μία… χαρούμενη ατμόσφαιρα. Πάς στην ταβέρνα, στο καφέ, στην πλατεία, στο παγκάκι, στην εκκλησία, σε γάμο ,σε μνημόσυνο σε… αλεξίπτωτο πλαγιάς, στην ….”τουαλέτα”  και ”τσά” να και η … παρέλαση των υποψήφιων. Αγκαλιές, φιλιά, χαιρετούρες, κεράσματα, ”ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο”, εννοείται μέχρι τις εκλογές και… ”όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”… Μερικοί ψηφοφόροι έχουν και … συλλεκτικό ενδιαφέρον , συλλέγοντας κάρτες των υποψηφίων …σαν αυτόγραφα ας πούμε και το ανήγαγαν σε ..χόμπυ… Καθημερινά εκπονείται … στρατηγικό σχέδιο παρουσίας και δράσης στις επαφές με τον περιούσιο λαό … Ξεκινάμε:
ΠΡΩΙΝΕΣ δραστηριότητες… Επισκέψεις στις λαικές αγορές, με διανομή φυλλαδίων και καρτών και συνομιλίες με παραγωγούς και αγοραστές, με … ανταπόκριση και κατανόηση του πόνου τους … φωτογραφίες και πλασσάρισμα στο διαδίκτυο, εθιμοτυπικές επισκέψεις σε υπηρεσίες, γραφεία κ.λ.π.
ΜΕΣΗΜΕΡΙ.–…”κονσομασιόν ” σε ταβέρνες και καφέ… ”Μαλλιοτραβήγματα” στα πάνελ των τοπικών Μ.Μ.Ε. σε εκπομπές εκλογικού χαρακτήρα.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ.– … Παρουσία στα γήπεδα και λοιπούς αθλητικούς χώρους και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, βόλτες στα κεντρικά σημεία της πόλης.
ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ.–… Τρέξιμο με στύλ … Γιουσέιν Μπόλντ σε συνεστιάσεις, κέντρα διασκέδασης και λοιπά … πολιτιστικά κέντρα. Τώρα αν είναι Κυριακή, η αργία, το πρωί εκκλησιασμός [για τους δεξιούς και τους immitation αριστερούς ] και ευχές σε βάπτιση, γάμο, κηδεία…. και ότι άλλο φαινόμενο προκύψει. Μια χαρά θα περάσουμε μέχρι τις εκλογές. Μετά… ”τα κεφάλια μέσα”..
Για το Πάσχα, κανονίστε περήφανοι ψηφοφόροι να προμηθευτείτε μεγαλύτερο αρνί, γιατί αν τυχόν παρελάσουν από τη ψησταριά σας καμιά ντουζίνα υποψήφιοι και θελήσετε να τους κεράσετε όπως απαιτεί η παράδοση…θα σας μείνει στο τέλος μόνο η σούβλα, αν δεν προβλέψετε σωστά…
Τώρα πέρα από το χιούμορ, θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει την σωστή επιλογή για ”σωστό βόλι” και να ψηφίσει αξιόλογα, έντιμα και αποδεκτά πρόσωπα που θα προέρχονται μέσα από τον αγώνα της καθημερινότητας και όχι πρόσωπα τα οποία μας θυμήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές, η και μας κάνουν like στο f/b,η είναι αναγνωρίσιμα, αλλά χωρίς ένσημα ζωής και πιστοποιητικά αξίας, γιατί ”οι καιροί ου μενετοί”.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ