Ο Χαρδαλιάς «παραγγέλνει» και οι ΕΔ εκτελούν! – Κλιμάκια υγειονομικών στα νησιά για τον κορονοϊό!

ΦΛΩΡΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται όπου υπάρχει ανάγκη πάντα στο πλευρό του πολίτη, καλύπτοντας τις περισσότερες φορές κενά του κράτους ειδικά όσον αφορά τις έκτακτες ανάγκες ωστόσο όμως όλα τα πράγματα έχουν κάποια όρια.

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα και το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε ετοιμότητα κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο της υβριδικής απειλής με τους πρόσφυγες στον Έβρο όσο και με τον κορονοϊό προσέφερε πάρα πολλά, τώρα έρχεται αυτή η νέα «παραγγελία» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα.

Συγκεκριμένα από τη Λέσβο ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας του στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενόψει του «ανοίγματος» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου δήλωσε ότι «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας. Η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».

Μήπως αντί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση να επιβαρύνει τα υγειονομικά στελέχη των ΕΔ που είναι αναγκαία για τις ανάγκες του προσωπικού τους, αλλά και σε διάφορες άλλες αποστολές όπως είναι η στελέχωση ιατρείων στην άγονη γραμμή και τα μικρονήσια, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για τον κορονοϊό.

Άλλωστε ο υπουργός υγείας τις ημέρες της καραντίνας που οι γιατροί ήταν ήρωες και τους χειροκροτούσαμε στα μπαλκόνια, είχε μιλήσει για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, μήπως ήρθε η ώρα να το κάνει. Και να αφήσουν επιτέλους τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ιατρικό τους προσωπικό να επιτελέσουν το έργο τους, αφού είναι αυτοί που καλύπτουν ότι «τρύπες» έχει ο κρατικός μηχανισμός και μάλιστα χωρίς διαφημιστικές καμπάνιες 20 εκατομμυρίων ευρώ…

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ