Χήρες στρατιωτικών: Μπορούν να δουλέψουν λέει η κυβέρνηση

ΟΧΙ απάντησε η κυβέρνηση στον Θανάση Δαβάκη για τις χήρες στρατιωτικών. Όμως βγήκαν και άλλα «λαβράκια».

  • O Αναστάσιος Πετρόπουλος μίλησε για την βράβευση του απο στρατιωτικούς
  • Οι δανειστές θέλαν και άλλα λέει η κυβέρνηση
  • Μόνος στην ολομέλεια ο Δαβάκης
  • Επιστολή – σοκ στην βουλή: Να με θάψουν με τον άντρα μου;

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η σημερινή διαδικασία των ερωτήσεων στην βουλή για ακόμα μια φορά σκόρπισε απογοήτευση. Απο τις συνολικά 16 ερωτήσεις η κυβέρνηση απάντησε μόνο σε 4. Ανάμεσα στους «τυχερούς» ο Θανάσης Δαβάκης που ζητά να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση την ρύθμιση που αφήνει στο έλεος του Θεού τις χήρες των στρατιωτικών.

Ο Τάσος Πετρόπουλος ήταν εκεί και η απάντηση στο αίτημα ήταν όχι.

Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι είπε, και πως τεκμηρίωσε την θέση του, σε προσωπικό, κυβερνητικό και επίπεδο υπουργείου Εργασίας ο υπουργός.

Το πρώτο επιχείρημα, απο πλευράς βαρύτητας, του υπουργού απέναντι στον Θανάση Δαβάκη ήταν πως οι σημερινές σύζυγοι των στρατιωτικών έχουν την δυνατότητα και το δικαίωμα να εργαστούν και μάλιστα ανέφερε πως δεν ζούμε στην εποχή όπου για να παντρευτούν οι στρατιωτικοί χρειαζόταν να υπάρχει περιουσία και άδεια της υπηρεσίας.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως πάρα πολλοί δουλεύουν μακριά απο τα σπίτια τους και χρησιμοποίησε το παράδειγμα των ναυτικών με αφορμή ότι μια ερώτηση νωρίτερα αφορούσε τους ναυτικούς.

Ώς σχόλιο θα μπορούσε κανείς να σημειώσει οτι «φυσικά» όμως το υπουργείο δεν θα διορίσει ούτε αυτές, ούτε τα εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων που ψάχνουν για μια οποιαδήποτε δουλειά. Αυτή είναι μια μικρή «λεπτομέρεια» που δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση.

Ο υπουργός είπε ακόμα οτι διατηρούνται οι συντάξεις σε όσους χάνουν την ζωή τους εξ΄αιτίας της υπηρεσίας. Υποστήριξε πως στην διαπραγμάτευση υπήρξε προβληματισμός στην κυβέρνηση και πως μάλιστα οι δανειστές ζητούσαν περισσότερα αλλά τελικά επελέγη το «μοντέλο Γαλλίας». Εδώ όμως υπήρξε και μια αποκάλυψη σε δυο δόσεις.

Στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε για συναντήσεις που είχε με ομοσπονδίες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες του είπαν οτι δεν επιθυμούν διακριτική μεταχείριση. Στην δευτερολογία του μάλιστα, μετά τα σφοδρά πυρά Δαβάκη που ήταν μόνος στην αίθουσα των 300, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος είπε στον βουλευτή της Ν.Δ. πως αν ίσχυαν τα όσα του καταλογίζει τότε δεν θα τον είχαν τιμήσει οι στρατιωτικοί με έπαινο. Προφανώς αναφερόταν στην βράβευση του απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ).

Η οποία όμως ομως ούτε ήταν αποκλειστικά για τον ίδιο ούτε είχε σχέση με το θέμα.

 

O υπουργός μάλιστα που δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τους αγρότες (που διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους με το μόνο μέσο που έχουν) υποστηρίζοντας οτι ευνοούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία απο τα νέα μέτρα είπε και πως δεν μπορούμε να είμαστε εθνικά ανεύθυνοι για την οικονομία. Σημείωσε μάλιστα πως απαιτείται λόγος ψύχραιμός και όχι ψυχροπολεμικός.

Δεν παρουσίασε πάντως στοιχεία για το πιθανολογούμενο κέρδος της εθνικής οικονομίας παο την εξαθλίωση των οικογενειών των στρατιωτικών.

Νικήτας Κακλαμάνης: Πήρε θέση

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικήτας Κακλαμάνης σε μια σπάνια κίνηση του πήρε θέση απο την έδρα του προέδρου της βουλής των Ελλήνων στα όσα άκουγε λέγοντας πως δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το πώς θα τιμήσουμε τους πεσόντες.

Θανάσης Δαβάκης: Απαντήστε στην Σταυρούλα! Να την θάψουν με τον σύζυγο της;

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης διάβασε στην ολομέλεια, αν και μόνος του στην αίθουσα…., την επιστολή χήρας στρατιωτικού, άνεργης με άνεργο ενήλικο παίδί, η οποία αναρωτιόταν αν η «λύση» ήταν να την θάψουν με τον άνδρα της και ζήτησε απο την κυβέρνηση να μην απαξιώνει άλλο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά στις κρίσιμες ώρες που ζούμε.

Σε μία σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Άμυνας μίλησε για ψευτοπαλικαρισμούς του υπουργού ο οποίος όπως είπε ο βουλευτής έστειλε 3 διαφορετικές απαντήσεις στο υπουργείο οικονομικών.

Ώς έσχατο μέτρο προτεινε να παρακρατείται ένα ευρώ απο τις μισθοδοσίες των στρατιωτικών για να σωθούν οι συντάξεις. Ούτε αυτό όμως έδειξε να αλλάζει την απόφαση της κυβέρνησης.

Δείτε και:

Χήρες στρατιωτικών: Αυτό το βίντεο πρέπει να δουν στην κυβέρνηση

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ