Χήρες στρατιωτικών: Το βίντεο που κόβει τις συντάξεις

Οι χήρες στρατιωτικών πήραν την…συμβουλή της κυβέρνησης να… βρουν δουλεία. Ο Θανάσης Δαβάκης όμως λέει στην κυβέρνηση «κάτω τα χέρια απο την σύνταξη»

Το ArmyNow.net έγκαιρα και έγκυρα παρουσίασε την συζήτηση της ερώτησης Δαβάκη στην βουλή και την άρνηση της κυβερνησης να ξανασκεφτεί το δράμα που βιώνουν οι χήρες στρατιωτικών . Ένα δράμα που ζούν πλέον και όλοι οι εν ζωή στρατιωτικοί που ξέρουν πως αν πάθουν κάτι η πολιτεία θα γυρίσει την πλάτη στην οικογένεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Χήρες στρατιωτικών: Μπορούν να δουλέψουν λέει η κυβέρνηση

Ο βουλευτής επανέρχεται με μια δήλωση καταπέλτη που αφήνει να εννοηθεί πως το θέμα δεν κλείνει εδω.

Δείτε το βίντεο που κόβει τις συντάξεις στις χήρες των στρατιωτικών

Διαβάστε την δήλωση του βουλευτή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

3/2/2017

Οι συντάξεις χηρείας στη Βουλή: Αμετακίνητη η Κυβέρνηση

Από τις απαντήσεις και την θέση του αρμόδιου Υπουργού κ.Πετρόπουλου στην Βουλή των Ελλήνων στην Επίκαιρη Ερώτησή μου σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί η εφαρμογή του άρθρου 12 του ασφαλιστικού νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), προέκυψε η άρνηση βούλησης του για επανεξέταση ή τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, προκειμένου να αρθούν οι τραγικές συνέπειες που δημιουργεί σε χήρες ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Ειδικότερα, για τις συντάξεις χηρείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ.Πετρόπουλος μη αποδεχόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος τους απήντησε ότι, πριν την ψήφιση του νόμου είχε συζητήσει για το θέμα με «Ομοσπονδία Στρατιωτικών», η οποία συμφώνησε με την ρύθμιση και μάλιστα όπως τόνισε ο κ.Υπουργός, για τον λόγο αυτό, τον τιμήσανε στην ΛΑΕΔ.

Θέλω να δηλώσω ότι, θα συνεχίσω τον κοινοβουλευτικό μου αγώνα, προκειμένου να καταστήσω την εν λόγω διάταξη κοινωνικά δικαιότερη, ώστε να αποτραπούν τραγικές καταστάσεις και φτωχοποίηση οικογενειών.

Επισημαίνω επίσης ότι, με τον νόμο Κατρούγκαλου για πρώτη φορά η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποσυνέδεσε τις συντάξεις των εν αποστρατεία στελεχών από τους αντίστοιχους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών καθιστώντας τους απλούς συνταξιούχους του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων που αποστρατεύτηκαν στις πρόσφατες κρίσεις να λάβουν σύνταξη περίπου 1200 ευρώ, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες που αυτοί έχουν επί 40 χρόνια προσφέρει στην Πατρίδα μας.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένου για τα ανωτέρω, ο οποίος συνεχίζοντας να στηρίζει σθεναρά την Κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αρκέστηκε στην συνήθη τακτική του με την αποστολή επιστολών, δίχως ανταπόκριση, θεωρώντας έτσι ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ψευτοπαλληκαριές και λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ