ΕΠΟΠ : Πότε θα πάρουν το χρονοεπίδομα οι Επαγγελματίες Οπλίτες;

Στα χέρια του ΓΕΕΘΑ είναι η λύση για το χρονοεπίδομα των ΕΠΟΠ. Ποιές περιπτώσεις εξετάζει αυτές τις μέρες το Επιτελείο;

Μάλλον αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τους εναπομείναντες ΕΠ.ΟΠ. που περιμένουν να εξεταστούν τα αιτήματα τους για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος.

Οι νόμοι του 1961, του 2001 και του 2003 που τους καλύπτουν πλήρως έχουν άλλωστε εφαρμοστεί ήδη στην συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, (των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως), εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.

Για την απάντηση πάντως χρειάστηκε να υπάρξουν τουλάχιστον τρείς ερωτήσεις – αναφορές απο βουλευτές που παρακινήθηκαν απο έγγραφα της ΕΣΠΕΗΠ, η οποία χαιρετίζει την δικαίωση των ΕΠ.ΟΠ.

Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του ΥΕΘΑ

Για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ισχύει η ειδική διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Ν.Δ 4219/1961 στην οποία παραπέμπει η παράγραφος Α1 του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003.

Ειδικότερα αναγνωρίζεται για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος ο χρόνος σπουδών δύο ετών σε ανώτατη ημεδαπή ή αλλοδαπή σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτελεί κατά νόμο προσόν για την κατάταξη του στρατιωτικού στον κλάδο στον οποίο ανήκει.

Για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος σε ΕΠ.ΟΠ αναγνωρίζεται ο χρόνος φοίτησης δύο ετών σε ανώτατη σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτέλεσε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, απαραίτητο προσόν (όχι απαραίτητα μοναδικό) για την κατάταξή τους σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της διάταξης του Ν.Δ 4219/1961, σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 1δ του άρθρου 2 του Ν. 2936/2001.

Μέχρι σήμερα τα Γενικά Επιτελεία έχουν ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως, εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Μέχρι σήμερα τα Γενικά Επιτελεία έχουν ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως, εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ. ΠΗΓΗ: https://www.armynow.net/xronoepidoma-epop/ […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ