Το Υ/Β ΝΗΡΕΥΣ και η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ μαζί με Αμερικάνικο P-8A νότια της Κρήτης – ΦΩΤΟ

Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης διεξήχθη η συνεκπαίδευση του Υ/Β ΝΗΡΕΥΣ, της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ με το Αμερικάνικο Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A.

 

Μια ημέρα πριν την πολύ σημαντική επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Στρατιωτική Βάση των ΗΠΑ στη Σούδα στην Κρήτη, η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΑΔΡΙΑΣ» και το υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ» συνεκπαιδεύτηκαν με Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κατόπιν έγκρισης του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Αποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών είναι στενές και πολύ συχνά δίνεται η ευκαιρία για συνεκπαίδευση τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ΕΔ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Στρατιωτική Βάση των ΗΠΑ στη Σούδα και ο ΥΕΘΑ αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης την χαρακτήρισαν κομβικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και βασικό πυλώνα ισχύος σε κρίσιμες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΝΗΡΕΥΣ

P8-A ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΠΑ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ