ΥΕΘΑ: Η ΕΑΑΣ ζήτησε να αναβληθεί η εκδήλωση για τη Μακεδονία!

Σε αντίθεση με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής για την αναβληθείσα εκδήλωση της ΕΑΑΣ για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο, ο ΥΕΘΑ δηλώνει ότι η Ένωση ζήτησε την αναβολή της.
 
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης για τη Μακεδονία που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο και για την αναβολή της οποίας είχαν προκληθεί αντιδράσεις. Αυτό τονίζεται στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.
Μάλιστα όπως επισήμανε ο ΥΕΘΑ στην απάντησή του: «Σε επικοινωνία που ακολούθησε μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως προς το προσωπικό και τα εκθέματα του μουσείου. Για τον λόγο αυτό η ΕΑΑΣ ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης».
Η ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου:
Ερώτηση 5174/30-01-2019 της Βουλής των Ελλήνων
Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν οι διοργανωτές εκδήλωσης που είχαν κλείσει αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, καθώς την παραμονή της εκδήλωσης ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους ότι δεν θα τους παραχωρηθεί ο χώρος που είχε ήδη από καιρό δεσμευθεί για αυτόν τον σκοπό.
Πιο συγκεκριμένα το International Hellenic Association – ΙΗΑ (USA) είχε προγραμματίσει για να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουάριου 2019 μία εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική».
Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν οι διοργανωτές ότι παρά το γεγονός ότι η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουάριου, η εκδήλωση θα έπρεπε να ακυρωθεί μετά από την αιφνιδιαστική άρνηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαθέσει την αίθουσα.
Την αίθουσα είχε δεσμεύσει για την εν λόγω εκδήλωση ησυν-διοργανώτρια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η οποία και ενημερώθηκε μόλις την παραμονή της εκδήλωσης ότι δενμπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο την ανάκληση της παραχώρησης της αίθουσας του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τη Μακεδονία;
-Γιαποιους λόγους δεν επετράπη η εν λόγω εκδήλωση στοΠολεμικό Μουσείο Αθηνών που συνδιοργανώνουν το International HellenicAssociation – ΙΗΑ (USA) και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού;
Ο βουλευτής,
Θεόδωρος Καραόγλου
Και η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ