Υπαξιωματικοί Π.Ν. : Αυτές είναι οι ειδικότητες – ΦΕΚ

Υπαξιωματικοί Π.Ν. : Με Προεδρικό Διάταγμα ανανεώνονται οι ρυθμίσεις για τις ειδικότητες των υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών του Πολεμικού Ναυτικού. Δείτε τι προβλέπεται.

Με Προεδρικό Διάταγμα αλλάζουν το π.δ. 18/2011 «Καθορισμός Ειδικοτήτων του Σώματος Πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού» (Α΄ 44) και το 9/2013 «Καθορισμός Εξειδικεύσεων του Σώματος Πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού» (Α΄ 31).

Το Π.Δ. βγήκε μετά την από 19 Μαρτίου 2015 απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) , την σχετική εισήγηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) ενώπιον του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου και την υπ’ αριθμ. 90/2016 εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Επίσης υπήρξε και η υπ’ αριθμ. 169/2016 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
 

Το Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζει τις ειδικότητες των Ανθυπασπιστών και των Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) καθώς και όσων δεν προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Επίσης ρυθμίζει τις εξειδικεύσεις των Ανθυπασπιστών και των Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επίσης προέρχονται ή όχι από την ΣΜΥΝ.

Σημειώνεται πως η ισχύς του Προεδρικού Διατάγματος έχει αρχίσει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε όλο το ΦΕΚ με τις ειδικότητες Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών Πολεμικού Ναυτικού

Κώστας Αττίας
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ