ΥΠΑΜ της ΕΕ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις του COVID-19 σε σημερινή τηλεδιάσκεψη

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΑΜ ΝΑΤΟ

Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Άμυνας Κρατών Μελών της ΕΕ σήμερα το απόγευμα όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν στρατιωτικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19

 

Σε τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Άμυνας των Κρατών Μελών της ΕΕ, σήμερα το απόγευμα, όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν οι στρατιωτικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Κάτι φυσιολογικό καθώς ο κορονοϊός από τη μία δεν έχει αφήσει ανέγγιχτες τις Ένοπλες Δυνάμεις όλων των χωρών και ταυτόχρονα καλούνται να συμβάλουν και να επιτελέσουν και τον κοινωνικό τους ρόλο στο πλευρό των κυβερνήσεων.

Έτσι σήμερα οι Υπουργοί στη τηλεδιάσκεψη αναμένεται να προβούν σε απολογισμό της βοήθειας που οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών παρέχουν σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Την ίδια στιγμή θα εξετάσουν και τον αντίκτυπο της πανδημίας στις αποστολές και τις επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που διεξάγονται σε τρίτες χώρες.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα επιδιωχθεί και μία πρώτη προσέγγιση στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει η πανδημία στον τομέα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ