ΥΠΕΘΑ: Στο Δήμο Χανίων παραχωρείται το «Στρατόπεδο Μαρκόπουλου»

Μετά από χρόνια πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκόπουλου στο Δήμο Χανίων.
 
Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019 της μετεγκατάστασης των Μονάδων/Υπηρεσιών του στρατοπέδου ‘’Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου’’, στο στρατόπεδο ‘’Ταγματάρχη (ΠΖ) Ραπτοπούλου Αλέξανδρου‘’, στα Χανιά.
Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με μέριμνα ΓΕΣ, οι απαιτούμενες ενέργειες εκπόνησης μελετών και υλοποίησης των διαγωνιστικών διαδικασιών εκτέλεσης των σχετικών έργων, ώστε το στρατόπεδο ‘’Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου’’ να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Να σημειωθεί ότι για την παραχώρηση στο δήμο Χανίων του στρατοπέδου «Ταξίαρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου» είχε δεσμευθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν δύο χρόνια.
Επίσης ο Δήμος Χανίων διεκδικεί τόσο το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, όσο και τους Ιταλικούς Στρατώνες, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 69% συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στη Μονή Αγίας Τριάδας Ακρωτηρίου.
Εγκρίθηκε πριν τρεις ημέρες η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ποσό 1.430.000 ευρώ για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και υποδομών και την ανακατασκευή και διαμόρφωση υπαρχουσών στο Στρατόπεδο Τχη (ΠΖ) Ραπτοπούλου Αλέξανδρου για τη μετεγκατάσταση των Μονάδων / Υπηρεσιών του Στρατοπέδου Ταξιάρχου Μαρκόπουλου Δημητρίου.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ