ΥΠΕΘΑ: Διαψεύδει τον Βελόπουλο περί συμμετοχής τουρκικών εταιρειών στις προμήθειες των ΕΔ

ΥΠΕΘΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου περί δήθεν επιβεβαίωσης “δια στόματος του υπουργού” αναφορικά με τη συμμετοχή τουρκικών εταιρειών στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην επίσημη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπογραμμίστηκε με κάθε τρόπο ότι “σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προελεύσεως για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Παράλληλα, τονίζουν ότι ερωτηθείς για το θέμα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε: “Είναι όμως κακό… Να μην καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις και να το διαστρεβλώνεις κατά τρόπο ανεξήγητο και κακόπιστο”.

Η ερώτηση και η απάντηση στη Βουλή:

Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καλέστηκε να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλο σχετικά με «προμήθειες στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία» .

Ο ΥΕΘΑ ειδικότερα, στην απάντησή του σημείωσε  χαρακτηριστικά ότι: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοικτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιρειών, που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρείες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρείες σε εργοστάσιά τους, που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα».

Όπως τόνισε συγκεκριμένα στη συνέχεια: «Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ