ΥΠΕΘΑ: Κάνουν οικονομία στα…ημερολόγια!

Πάει και ο «θεσμός» των ημερολογίων του ΥΠΕΘΑ. Τα φετινά ημερολόγια με θεματολογία απο το Πολεμικό Μουσείο τα έκοψε η οικονομία.

Του ΚΩΣΤΑ ΑΤΤΙΑ

«Μαχαίρι» και στα ημερολόγια που φτιαχνουν κάθε χρόνο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το προσωπικό, η καλύτερα για μέρος του προσωπικού, μπήκε στο ΥΠΕΘΑ.

Πολλοί εκτιμούν οτι καλώς έγινε αυτό θεωρώντας πως πρόκειται για ένα άχρηστο κόστος ειδικά στην εποχή μας όπου όλοι έχουν ένα smartphone ή ενα tablet. Άλλωστε τα Επιτελεία ακόμα κάθε χρόνο έχουν κάποιου είδους (κυρίως επιτραπέζια) ημερολόγια.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που επιμένουν να χρησιμοποιούν ένα ημερολόγιο – «αντζέντα» γιατί έχουν συνηθίσει χρόνια να το χρησιμοποιούν.

Το γεγονός είναι πως όπως μαθαίνουμε για λόγους οικονομίας «κόπηκε» η προμήθεια 400 ημερολογιων με κόστος λίγο πάνω απο 4.000 ευρώ. Το γιατί θα κόστιζαν 10 ευρώ το καθένα, ποσό πράγματι υψηλό έχει να κάνει με την ιδιαίτερη θεματολογία τους, αφού τα ημερολογία του ΥΠΕΘΑ είχε αποφασιστεί για φέτος να έχουν παραστάσεις και εικονογραφήσεις απο υλικό του Πολεμικού Μουσείου.

Το πιο ενδιαφέρον όμως για τον «φάκελο ημερολόγια» είναι τι προηγήθηκε απο την απόφαση για την κατάργηση τους.

Και αυτό που προηγήθηκε είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο πήρε μέρος όπως είναι φυσικό και το τυπογραφείο του Στρατού (ΤΥΕΣ) το οποίο όμως έδωσε την δεύτερη χαμηλότερη προσφορά αφού μια ιδιωτική εταιρεία «χτύπησε» τον διαγωνισμό με προσφορά περίπου κατα 1000 ευρώ φθηνότερη (!) απο αυτή της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα για την έκδοση ημερολογίων με υλικό του Πολεμικού Μουσείου, ποσότητας 400 τεμαχίων, προς κάλυψη αναγκών του ΥΠΕΘΑ το ΤΥΕΣ έκανε προσφορά ύψους 5.153,31 ευρώ ενώ δύο ιδιώτες έκαναν προσφορές ο ένας 5,704,00 ευρώ και ο άλλος 4.259,40 ευρώ .

Περιττό φυσικά να πούμε πως για τον «φάκελο ημεερολόγια», την προμήθεια δηλαδή των 4.000 ευρώ περίπου απασχολήθηκε κόσμος και φυσικά δαπανήθηκαν εργατοώρες απο τον Νοεμβριο του 2017 για να φτάσουμε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός στα τέλη Ιανουαρίου 2017.

Αν λοιπόν υπολογίσουμε και αυτό το κόστος μαλλον το ποσό της «οικονομίας» που κάνει το υπουργείο μικραίνει και άλλο

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ