ΥΠΕΞ: Γιατί ο Κοτζιάς συζητά για το Κατάρ τη νύχτα

Τις νύχτες ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς συζητά με ομολόγους του για το Κατάρ και την επίλυση της κρίσης. Γιατί τη νύχτα και όχι την ημέρα; Δείτε τι λέει ο ίδιος

 

Ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι συζητά κατά τη διάρκεια της νύχτας με ομολόγους του για το Κατάρ και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Θα αναρωτηθείτε γιατί. Μερικές φορές η αιτία είναι αρκετά απλή και οι συνήθεις πρακτικές αλλάζουν.

Επίσης η νυχτερινή συζήτηση ήταν τελικά αποδοτική σε σημείο τέτοιο που αναμένεται η Ελλάδα να αναλάβει να εκπροσωπεί στην Ντόχα του Κατάρ πέραν της Αιγύπτου και μια ακόμα χώρα.

Δείτε τι είπε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.




Μ. ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ: Συνέβησαν πάρα πολλά αυτές τις μέρες: είχαμε την επίσκεψη Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, αμέσως μετά το Κατάρ απομονώνεται..

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Κοιτάξτε, η διεθνής πολιτική είναι σαν την καρδιά, κινείται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και βάζει σε όλους εμάς ανάλογα καθήκοντα.

Για να καταλάβετε, η τελευταία συνομιλία που είχα με Υπουργό Εξωτερικών φίλης χώρας ήταν στις τέσσερις το πρωί, με Υπουργό από την περιοχή του Κόλπου.

Μάλιστα, μίλησα με όλους, αλλά λόγω των θρησκευτικών εορτασμών, οι συζητήσεις γίνονται μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρωινές ώρες.




Μ. ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ: Να ρωτήσω τι είδηση βγήκε από αυτή τη συζήτηση;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Κοιτάξτε να δείτε, πρώτα από όλα εμείς είμαστε μία χώρα που έχουμε καλές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις σωστές και δίκαιες, ταυτόχρονα, ισορροπίες, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ μια αποικιοκρατική δύναμη, ότι τα ενδιαφέροντά μας είναι να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

Όλες οι εμπλεκόμενες χώρες σ’ αυτή την κρίση ήταν πριν λίγες εβδομάδες στη Ρόδο και συνέβαλαν στην επιτυχία της Διεθνούς Διάσκεψης της Ρόδου, προς την κατεύθυνση να φτιάξουμε έναν ειδικό οργανισμό ασφάλειας και σταθερότητας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Και κατά συνέπεια, σ’ αυτή τη βάση κινούμαστε. Βέβαια, υπάρχουν χώρες με τις οποίες έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και το αποδεικνύει το γεγονός ότι η Αίγυπτος μας ζήτησε να εκπροσωπούμε τα πρεσβευτικά, πολιτικά και προξενικά της συμφέροντα στο Κατάρ, γιατί υπάρχουν πάνω από 250.000 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι.

Το ίδιο νομίζω ότι θα συμβεί με άλλη μία χώρα ακόμα, αλλά είναι πρόωρο να το ανακοινώσω.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ