Υποβρύχια : Γερμανική τορπίλη στο Πολεμικό Ναυτικό;

Οι Γερμανοί στεναχωρήθηκαν που η Ελλάδα έφτιαξε τα υποβρύχια της στον Σκαραμαγκά και τώρα δημιουργούν προβλήματα;

Η Ελλάδα κατάφερε να φτιάξει τα υποβρύχια της στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς την βοήθεια των Γερμανών.

Όπως είναι γνωστό η πολιτική βούληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και η μάχη του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου έλυσαν τον γόρδιο δεσμό των υποβρυχίων και κάλυψαν με την απόκτηση των υποβρυχίων (που η Ελλάδα ολοκλήρωσε μόνη της) την τεράστια «τρύπα» που υπήρχε στην Ανατολική Μεσόγειο, θωρακίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.

Μόνο άλλωστε με υποβρύχια μπορούσε να καλυφθεί το κενό αφού οι μονάδες επιφανείας θα ήταν απλά στόχος και μάλιστα εύκολος για τα τουρκικά αεροπλάνα στην περιοχή.

Όμως η Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) πληρώνει αυτή την επιτυχία με δυσκολίες που παρουσιάζονται απο την πλευρά των Γερμανών σε αιτήματα για διάφορα ελάσσονος σημασίας συστήματα των υποβρυχίων.

Όπως εκτιμούν επιτελείς του ΓΕΝ στην Γερμανία πίστευαν οτι η Ελλάδα θα επέμενε να ζητήσει την βοήθεια τους για να ολοκληρώσει τα υποβρύχια της και δεν πίστευαν πως η μικρή χώρα θα τα κατάφερνε μόνη της.

Αυτό λέει η μία άποψη που καταγγέλλει απο την μια υψηλές απαιτήσεις προκαταβολών και απο την άλλη καθυστέρηση στον εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης παραγγελιών.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει πως οι Γερμανοί θέλουν απλά να διασφαλίσουν πως θα πληρωθούν και απο την άλλη σε αντίθεση με τα ελληνικά ναυπηγεία που μαραζώνουν έχουν ήδη γεμάτη την ναυπηγική και επισκευαστική τους δραστηριότητα οπότε η Ελλάδα τώρα πια έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Στο Πολεμικό Ναυτικό πάντως υποστηρίζουν πως όλα τα υποβρύχια στα βασικά τους συστήματα είναι πλήρη και ετοιμοπόλεμα για αυτό και η Αθήνα συνεχίζει την διαπραγμάτευση επί των «δευτερευόντων» συστημάτων τα οποία σαφώς και θέλει να είναι επίσης επιχειρησιακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ