Υπονομεύοντας τον Έβρο, εκ των έσω ….

ΕΒΡΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη , πτυχιούχου Παντείου, κάτοχου μεταπτυχιακού τίτλου  στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις *

 

Δεν μας έφταναν τα όσα προβλήματα έχει ο Εβρος, εμφανίστηκε και μια δράκα ανθρώπων  που επιδιώκουν να τεμαχίσουν τον Νομό για να βρούν πολιτικές θέσεις που θα χωρέσουν τις φιλοδοξίες τους.

Ακουσα μια συνέντευξη της επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητος Βορείου Εβρου, στην ΕΡΑ Ορεστιάδος. Και αν είχα μια αμφιβολία για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρωτοβουλία, έφυγε και αυτή.

(Αλήθεια ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας γνωρίζει οτι η ΕΡΑ Ορεστιάδος έχει αναλάβει εργολαβικά να προπαγανδίζει αυτήν την  αποσχιστική ενέργεια; Είναι αυτός ο σκοπός της Δημόσια Ραδιοφωνίας; Να υπονομεύει την ενότητα του Εβρου;)

Η πολιτική επιχειρηματολογία που προσπάθησε ν’ αναπτύξει η επικεφαλής είναι για τα πανηγύρια. Εκπέμπει έναν επαρχιωτισμό που θυμίζει δακρύβρεχτους μονολόγους της Μάρθας Βούρτση σε ελληνική ταινία του 1960.

Φταίει η…άτιμη κοινωνία που μείναμε…ταπεινοί και…καταφρονεμένοι. Που είμαστε…αφελείς και μας…κοροϊδεύουν. Φταίει  που η Θράκη ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό το 1920!

Ε, τότε τι να πουν τα Δωδεκάνησα που ενσωματώθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ως Εβρίτη με προσβάλει βαθύτατα η επιχειρηματολογία τους.

Επιδιώκουν να διασπάσουν έναν Νομό, γιατί με την κοντόφθαλμη λογική τους, θα έχουν περισσότερες δυνατότητες και περισσότερους πόρους! Πιο ανόητος, πεθαίνεις!

Αυτή η πρωτοβουλία για τη διάσπαση του Εβρου διακατέχεται από  ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό.

Αυτούς τους έχω ικανούς, αν ήταν στην Κεντρική Εξουσία, να έβγαζαν την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί μόνη της θ΄ αντιμετώπιζε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Η πρωτοβουλία αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί ο Νομός Εβρου αντιμετωπίζει ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ από τον εξ ανατολών γείτονα μας και δεν μπορεί για πολλούς λόγους, να διασπαστεί η ενότητά του.

Ως έλκων την καταγωγή από την Περιφέρεια Διδυμοτείχου και ψηφοφόρος της ιδίας περιφέρειας, αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε σκέψη τεμαχισμού του Νομού Εβρου.

Ο τεμαχισμός του Εβρου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Θα δημιουργήσει περισσότερα και κυρίως ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ στο σύνολό του.

Οι ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΣ θα μας βρούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Με κάθε τρόπο!

ΥΓ. Λυπούμαι, ειλικρινώς, που παρασύρθηκε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. Η ισχύς εν τη ενώσει Σεβασμιώτατε.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


 

 

 

*Ανάρτηση στο facebook

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ