Ζελένσκι και διεθνές δίκαιο: Υποδεικνύει και απαιτεί με “δύο μέτρα και δύο σταθμά”

ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ

Του Κωνσταντίνου Θ. Λαμπρόπουλου, Ανώτερου Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης.

 

Οι άθλιες υποδείξεις και η αήθης στάση της ρωσικής πρεσβείας εναντίον της χώρας μας στηλιτεύονται δικαίως. Οι πρακτικές των Ρώσων είναι γνωστές και είναι επιεικώς απαράδεκτες. Ντροπιαστική Εξοργιστική  και Ανθελληνική ήταν η στάση της Μόσχας στη μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε τζαμί.

Όπως και οι ανθελληνικές δηλώσεις Λαβρόφ προ της εισβολής για “τουρκική δημοκρατία της Β Κύπρου”. Δεν χωρά η παραμικρή δικαιολογία για τη ρωσική στάση όπως και για τα εγκλήματα πολέμου που χουν διαπράξει και χρήζουν καταδίκης του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.

Κάπου όμως πρέπει να γίνει και μνεία στις απαράδεκτες νουθεσίες εναντίον της χώρας μας από τη κυβέρνηση Ζελένσκι. Λυπάμαι αλλά να ταυτίζεται η Ελληνική Μειονότητα της Μαριούπολης με το Τάγμα Αζόφ εξαγνισμένο η μη και να υπονοείται τεχνηέντως οτι  αμύνεται για την ύπαρξή της, είναι ντροπή. Γιατί αυτό υπονοήθηκε χθες.

Ούτε και δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν για το τι είναι πραγματικά το Αζόφ και οι συναφείς οργανώσεις. Δεν είναι όμως αποδεκτές και οι  νουθεσίες της ουκρανικής πρεσβείας είτε αφορούν το Αζόφ είτε άλλα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες πλοιοκτήτες των οποίων τα τάνκερ μεταφέρουν πετρέλαιο. Και να απαιτεί καθολικές κυρώσεις από Ελλάδα και Κύπρο ειδικά ενώ για την Τουρκία που παρακάμπτει τις κυρώσεις σιγή ιχθύος. Ο νοών νοείτω.

Όταν κάποιος υποστηρίζει το δίκαιο και δη το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Ζελένσκι μετέρχεται όλων των τρόπων για να υπερασπιστεί τη χώρα του. Θεμιτό. Όχι όμως εις βάρος της δικής μας χώρας και της Κύπρου.

Αλλά είναι τέτοια η παρακμή του πολιτικού βίου που είναι αναμενόμενα αυτά τα ζοφερά φαινόμενα. Αυτό που συνέβη χθες είναι ανεπίτρεπτο και δηλωτικό ενός κράτους σε αποδρομή.

ΥΓ1:  Είναι κατάντια να βλέπω Έλληνες να ξεχνούν ποιος απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο και να σκαρφίζονται κάθε απίθανη δικαιολογία για την αγαστή σχέση της ουκρανικής κυβέρνησης με το καθεστώς Ερντογάν η οποία υπήρχε και προ της ρωσικής εισβολής. Ο Αλμπαιράκ έφτιαχνε εργοστάσιο παραγωγής drones στην Ουκρανία. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους που γίνονται ανενδοίαστα βασιλικότεροι του βασιλέως.

Λίγη Αιδώς για ορισμένους “πατριώτες του γλυκού νερού”. Πατριώτες για το δικαίωμα της Ουκρανίας στην άμυνα εναντίον της ρωσικής εισβολής, κατευναστές και ενδοτικοί έναντι της τουρκικής απειλής και της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

ΥΓ2: Αυτό που ακούστηκε για κρυπτόμενο φιλοπουτινικό ενδοτισμό σε συνάρτηση με τουρκοφαγική ρητορική είναι ότι πιο άθλιο διχαστικό και επικίνδυνο έχω δει στον δημόσιο διάλογο.


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ