Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών ΠΝ: Τι περιμένουν τον Απρίλιο

Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών ΠΝ: Υποσχέσεις από το αρμόδιο υπουργείο για γρήγορη λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πήραν οι Αξιωματικοί του Π.Ν.

Συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με θέμα την έγκριση των Μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας στις περιοχές Βγέθι και Τσονίμα του Δημοτικού Διαμερίσματος Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, και ειδικότερα για τις οικοπεδικές εκτάσεις ΤΣΟΝΙΜΑ και ΒΓΕΘΙΟΥ που είναι σε διαδικασία ένταξης σε σχέδιο πόλης είχαν οι εκπρόσωποι του ΟΣΜΑΝ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην εξέλιξη της όλης διαδικασίας και από το υπουργείο υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα αποσταλεί η σχετική αλληλογραφία στις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου οι μελέτες αυτές να εγκριθούν και να καθοριστεί η αρμοδιότητα αποστολής του κειμένου έγκρισής τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Κατόπιν αυτών οι μελέτες προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν και εντός του Απριλίου 2017 αναμένεται να δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το κείμενο έγκρισης αυτών.

Τα επόμενα βήματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Πολεοδομικής Μελέτης στις περιοχές Βγέθι και Τσονίμα και ένταξής τους σε σχέδιο πόλης, έχουν ως εξής:

Αποστολή από το Δήμο Λαυρεωτικής των ήδη εγκεκριμένων μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας και Οριοθέτησης Ρεμάτων καθώς και της Πολεοδομικής Μελέτης στο ΠΕΣΥΠΟΘΑ της Περιφέρειας.

Διαβίβαση του φακέλου στο Νομοθετικό Τμήμα του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ελεγχθεί από νομοθετική άποψη το κείμενο της έγκρισης της μελέτης.

Τελικός έλεγχος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκδοση σχετικού Π.Δ

Όπως τονίζεται από την πλευρά του ΟΣΜΑΝ δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ο συνολικός χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, πλην όμως σε κάθε επί μέρους βήμα θα ασκούνται όλες οι πιέσεις ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες.

Όσον αφορά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη δημοσίευση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και για τα δύο (2) προγράμματα κατατέθηκαν εμπρόθεσμα ενστάσεις στις οποίες επισυνάφθηκαν οι πράξεις χαρακτηρισμού Δασαρχείου Λαυρίου και αναμένεται η διόρθωση των κτηματολογικών διαγραμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ