409 Στρατιωτικό νοσοκομείο: Ποιο θα είναι το μέλλον του

409 Στρατιωτικό νοσοκομείο: Όπως φαίνεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει και άλλα έξοδα για εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιεί.

 

Ο Ν. Νικολόπουλος με ερώτηση του στην Βουλή παρουσιάζει σχετική δήλωση που αναφέρει πως το κτίριο του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου ανήκει στο ΥΠΕΘΑ που το παραχώρησε το 1982 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Τι μέλλον θα έχει το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο «409»; Αν και το ΥΠΕΘΑ δεν έχει κανένα κέρδος από αυτές τις εγκαταστάσεις πια, αν και οι εγκαταστάσεις δεν χρησιμοποιούνται καν πια, φαίνεται πως το ΥΠΕΘΑ  θα βάλει το χέρι στην τσέπη για την συντήρηση τους.

Οι παλιές εγκαταστάσεις είναι ανενεργές, και μάλιστα το Best αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως:

Με …φουλ εξοπλισμό σε σκεύη και υποδομή εξοπλίζεται το επόμενο διάστημα ο Δήμος της Πάτρας προκειμένου να ενισχυθούν τα μαγειρεία για τους άπορους αλλά και για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν φέτος στις κατασκηνώσεις της πλάζ.




 

Λίγο πριν το Πάσχα η δημοτική αρχή ζήτησε από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Αγίου Ανδρέα να της παραχωρηθούν τα σκεύη αλλά και οι ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες και φούρνοι) των μαγειρείων του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου που παρέμειναν στο κτίριο μετά την μετεγκαστάσταση των κλινικών.

Το θέμα όμως  που έχει προκύψει με το παλιό κτίριο είναι πως πρέπει να «επιστρέψει» στο ΥΠΕΘΑ και να ξαναπάει στο υπουργείο Υγείας αν η Υγειονομική Περιφέρεια το κρίνει απαραίτητο.

Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τις αναγκαίες επισκευές, ο Βουλευτής πάντως ρωτάει αν θα αναλάβει το κόστος το υπουργείο Άμυνας και αν θα το χρησιμοποιήσει το ΥΠΕΘΑ ή θα το δώσει στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Οι πιθανότητες με βάση την εμπειρία πάντως λένε πως μάλλον και αυτό θα το αναλάβει στο τέλος το ΥΠΕΘΑ κυρίως με απλήρωτη επιπλέον εργασία των στελεχών.




 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ