Γιώργος Προκοπίου: Ποιός είναι ο εφοπλιστής που κέρδισε το διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

γιωργοσ προκοπιου

Γιώργος Προκοπίου: Ο μεγαλοεφοπλιστής στον οποίο, έναντι συνολικού τιμήματος 62,5 εκατ. ευρώ κατέληξαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καθώς ο Έλληνας πλοιοκτήτης ανακηρύχθηκε πλειοδότης στους δύο διαγωνισμούς της ΕΤΑΔ και του ΕΝΑΕ.

 

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε ανακοίνωσε  ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου.

Γιώργος Προκοπίου: Ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές στον κόσμο

Ο Γιώργος Προκοπίου που ανακηρύχθηκε πλειοδότης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν είναι ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας. Είναι από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές στον κόσμο με 124 τάνκερς, πλοία ξηρού φορτίου, μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και με την περιουσία του να ξεπερνά, σύμφωνα με το Bloomberg τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Γιώργος Προκοπίου γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1946. Αγόρασε το πρώτο του πλοίο το 1971, ένα δεξαμενόπλοιο με τίτλο Πενσυλβάνια και σταδιακά μεγάλωσε το στόλο του σε 124 πλοία, ιδρύωντας 4 ναυτιλιακές εταιρίες.

Το 2016, η λίστα του Λόιντς τον ονόμασε 12ο στον κατάλογο των 100 ατόμων με την περισσότερη επιρροή στην βιομηχανία της ναυτιλίας.

Ο Γιωργος Προκοπίου εκτός από την ικανότητα του να διατηρεί ένα πολυ μεγάλο και ανταγωνιστικό εμπορικό στόλο, έχει βραβεία και διακρίσεις και 2.500 ακίνητα με μικρές ιστορίες πίσω τους και αξία αρχιτεκτονική και ιστορική σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Ό,τι κάνει γίνεται αστικός μύθος, με την ύπαρξη του πάντα στο επίκεντρο του διεθνούς και όχι απλά του εγχωρίου ενδιαφέροντος.

Η ναυτιλιακή αυτοκρατορία του κ. Προκοπίου αποτελείται από τέσσερις βασικές ναυτιλιακές εταιρείες και συγκεκριμένα:

  • την Dynacom Tankers η οποία, σύμφωνα με την Vesselsvalue, ελέγχει ένα στόλο από 67 δεξαμενόπλοια συνολικής μεταφορικής ικανότητας 11.394.600 dwt,
  • την Dynagas Holding Ltd με 9 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.539.529 κυβικών μέτρων,
  • την Dynagas LNG Partners με 8 LNG Carriers (1.261.938 k.m.) και
  • την Sea Traders με 38 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου 3.049.000 dwt και δυο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 10.200 teu συνολικά.

Ο  Γιωργος Προκοπίου  διακρίνεται και για τις παρεμβάσεις του κυρίως με αφορμές τα προβλήματα που προκαλεί στους επενδυτές το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τα εμπόδια που τίθενται για επενδύσεις.

«Aν δεν είσαι άνθρωπος που παίρνει ρίσκα, τότε δεν κάνεις για τη ναυτιλία ή αλλιώς; Μόνο ο τολμών έχει μέλλον».

Αυτό είναι το δόγμα, η αρχή, η θέση του Γιώργου Προκοπίου. Και έχει δικαιωθεί, ύστερα από την πολύχρονη παρουσία του στη ναυτιλία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ