ΔΑΝ Τήλου: Δείτε πώς γιόρτασαν τον Άγιο Παντελεήμονα – ΦΩΤΟ

Ολόκληρο το νησί της Τήλου γιόρτασε τον Άγιο Παντελεήμονα, πολιούχο του νησιού. Στον εσπερινό που έγινε συμμετείχε το προσωπικό της ΔΑΝ Τήλου.
 
 
Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στην Τήλο, Πολιούχου του νησιού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, παραμονή της γιορτής του Αγίου.
Στον εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, συμμετείχαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού αλλά και το προσωπικό της Διοίκησης Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Τήλου, απ’ όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΓΕΣ.
 

Η Γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Τήλο

Το μεγάλο πανηγύρι της Τήλου είναι αυτό που γίνεται προς τιμήν του πολιούχου της, του Αγίου Παντελεήμονα.
Διαρκεί τρεις μέρες, από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου με σημαντικότερη εκδήλωση αυτή της 26ης Ιουλίου, παραμονής της εορτής.




Το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα είναι πέτρινο με βοτσαλωτά δάπεδα, παλιές τοιχογραφίες και πανύψηλα δέντρα, και βρίσκεται στο τέρμα του μοναδικού ασφαλτόδρομου που διασχίζει το νησί.
Κρεμασμένο σε μια άγρια βραχώδη αγκαλιά, ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σαν μοναχικός φρουρός στο τέλος του πουθενά.
Πρόκειται για ένα θαυμάσιο και λαμπρό πανηγύρι που συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα Δωδεκάνησα. Μετά το φαγητό ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Στις 28 Ιουλίου, την επομένη της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού, πρωτεύουσας του νησιού με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική, πιστή στο παραδοσιακό χρώμα, που συνδυάζεται με τη φύση, κάτω από τη σκιά του κάστρου των Ιπποτών, η εκκλησιαστική επιτροπή του ναού οργανώνει με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του ναού τον «χορό της κούπας» με παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό.



 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ