Αρχηγός ΓΕΣ: Στη Λέσβο ο Αλκιβιάδης Στεφανής – ΦΩΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ – «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στην ακριτική Λέσβο.

 

 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ – «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ».

Επιπρόσθετα, παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου «Η ΑΓΑΠΗ», για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Ένας Αιώνας Αγάπης», που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου.

Ο Σύλλογος «Η ΑΓΑΠΗ», ιδρύθηκε στις 8 Απριλίου 1922 στη Μήθυμνα από γυναίκες του χωριού, με σκοπό την υποστήριξη των στρατιωτών που πολεμούσαν στο μέτωπο.

Είναι αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, που συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα και για το λόγο αυτό, έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο καταστατικό του Συλλόγου:

«Ιδρύεται εν Μηθύμνη Σωματείον υπό τον τίτλον Σύλλογος Κων και Δίδων Μηθύμνης “Η Αγάπη” έδραν έχον την κωμόπολιν Μηθύμνης και σκοπόν α. την παροχήν πάσης δυνατής ανακουφίσεων εις τους εν μετώπω ευρισκόμενους Μηθυμναίους στρατιώτας, δι’ αποστολής διαφόρων χρήσιμων ειδών β. την ανάπτυξιν των μελών αυτού δια διαλέξεων, εορτών και επωφελών περιοδικών κ.λπ. γ. την ηθικήν και υλικήν υποστήριξιν της σπουδάζουσας νεολαίας δια προμηθείας εις αυτήν βιβλίων και ειδών υποδύσεως, επενδύσεως κ.λπ. δ. την υποστήριξιν των απόρων οικογενειών της κοινότητας Μηθύμνης των δεομένων οιανδήποτε υποστήριξιν, και εγκρινομένη υπό του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.»

 

Έμβλημα της 98 ΑΔΤΕ

 

98 ΑΔΤΕ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η νήσος Λέσβος προβαλλόμενη στην ελληνική σημαία και λιοντάρι να βλέπει ανατολικά. Συμβολίζει την ελληνικότητα της Λέσβου, καθώς και τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της 98 ΑΔΤΕ για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της νήσου.

ΡΗΤΟ: “ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ” (Οι άνδρες είναι τα τείχη της πόλεως)

Αλκαίος “Στασιωτικά”.

Δηλώνει ότι η άμυνα και το απόρθητο μιας πόλης διασφαλίζεται από τα αληθινά τείχη, που τα συνιστούν οι γενναίοι άνδρες και όχι τα άψυχα λίθινα κάστρα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ