Η «χακί» Ελλάδα που δημιουργεί και αντιστέκεται

Το βίντεο που παρουσιάζει τα άρβυλα του 700 ΣΕ μας έδειξε την Ελλάδα που παράγει, μια Ελλάδα που υπάρχει αλλά πάντα κάποιο αόρατο χέρι την κρατάει πίσω.

Σήμερα λέμε να παρουσιάσουμε άλλη μια τέτοια ιστορία, ένα Success Story, κατά πως θα το έλεγαν οι πολιτικοί.

Άλλη μια απόδειξη της Ελλάδας που υπάρχει αλλά μένει στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, που δεν φοβάται να σκεφτεί καινοτόμα, να πιάσει μολύβι και χαρτί, να σχεδιάσει αλλά και να υλοποίησει αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο για όποιον δουλεύει και προσπαθεί.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:

ΒΙΝΤΕΟ – ΓΕΣ: Δείτε πως φτιάχνουν τα άρβυλα του Στρατού μας


Στα αυτιά μας λοιπόν μετά την ανάρτηση με το βίντεο του ΓΕΣ έφτασε η γοητευτική ιστορία του «ΠΟΛΥΦΗΜΟΥ».

Ο «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ» είναι αποστασιόμετρο – γωνιόμετρο Λέιζερ το οποίο την δεκαετία του 1980 ΕΠΙΝΟΗΣΕ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ  το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ).

Λίγα χρόνια αργότερα το Πυροβολικό είχε καλύψει τις ανάγκες του με ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο (σύμφωνα με πληροφορίες η βιομηχανική του παραγωγή για να καλυφθούν οι ανάγκες του Πυροβολικού έγινε από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)).

Η ακρίβεια του στα 5 μέτρα, η δυνατότητα σκόπευσης πολλαπλών στόχων, η μέγιστη απόσταση «βολής» στα 20.000 μ ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του ελληνικού αυτού μηχανήματος.

Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα, που δεν πάει στα σαλόνια, δεν στήνεται μπροστά στις κάμερες, δεν λέει μεγάλα λόγια και δεν βουλιάζει στους χλιδάτους καναπέδες της εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ