Ηλεκτρονικός Πόλεμος: Αυτοί που θα «βραχυκυκλώνουν» την Τουρκία

Η Πολεμική Αεροπορία είναι πάντα μέσα στο πνεύμα των εξελίξεων, ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι ένα πεδίο που έχει από καιρό αξιολογήσει και για αυτό πάντα επενδύει σε κορυφαία εκπαίδευση των Στελεχών της.

Οι κατασκοπευτικές πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας αλλά και η προσπάθεια της Τουρκίας να κυριαρχήσει στο πεδίο του ηλεκτρονικού πολέμου έχουν απέναντι του το κάστρο που έχει στήσει η Π.Α. με μέσα που εξασφαλίζουν την υπεροχή της και σε αυτόν τον τομέα.


Το Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ) έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην τακτική και τεχνική χρησιμοποίηση των μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ), τη διενέργεια δοκιμών σε νέες μεθόδους τακτικής ΗΠ και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέσων ΗΠ της ΠΑ στο Πεδίο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών.


Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης/2018 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Ανθυπασπιστών – Υπαξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).

Συνολικά αποφοίτησαν είκοσι ένα (21) στελέχη από τους τρείς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.


Κατά τη διάρκεια του Σχολείου λαμβάνει χώρα και παίγνιο ΗΠ, στο οποίο οι σπουδαστές:

  • Εξασκούνται σε παίγνια ΗΠ στα οποία δοκιμάζονται νέες μέθοδοι – τακτικές ΗΠ.
  • Σχεδιάζουν και παρουσιάζουν αποστολές ΗΠ βασισμένες σε συγκεκριμένο σενάριο.
  • Εξάγουν παραμετρικά στοιχεία και τρόπους αντιμετώπισης μίας άγνωστης ΗΜ απειλής (π.χ Ναυτικό Radar Εγκλωβισμού), χωριζόμενοι ανά ομάδες.

Πρόκειται για στελέχη που στο τεράστιο σύστημα άμυνας και αντεπίθεσης της Π.Α. θα αξιποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο και για αυτό απέκτησαν κορυφαίες γνώσεις.

Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ