Πολεμική Αεροπορία: Κερδίζει στο Αιγαίο με «ατσάλινους» πιλότους

Οι Επιχειρήσεις του ΓΕΑ είναι το «πετράδι του στέμματος» στην Πολεμική Αεροπορία που αξιοποιούν στο έπακρο τους ανίκητους πιλότους της.

Η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη αν χρειαστεί να κερδίσει ακόμα και κόντρα σε έναν αριθμητικά υπέρτερο αντίπαλο. Και αυτό γιατί στην σκακιέρα του Αιγαίου θα ξεδιπλωθούν σχέδια που έχουν μελετηθεί στην κάθε λεπτομέρεια τους αλλά και δοκιμαστεί χιλιάδες φορές σε ασκήσεις καθώς και στην καθημερινότητα του Αιγαίου.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Π.Α. είναι άλλωστε η πείρα των χειριστών της, η υψηλή τους κατάρτιση και το αίσθημα αυταπάρνησης και ευθύνης που τους διακατέχει.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως σήμερα ο Υποπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης είναι ο Διευθυντής Α’ Κλάδου (Επιχειρήσεων) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Είναι ο άνθρωπος που πέρα από όλα τα άλλα έχει ολοκληρώσει το Σχολείο Σχεδίασης και Εκτέλεσης Διακλαδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για τον ΗΝΙΟΧΟ που γινόταν με την συμμετοχή τότε των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Η άσκηση εντυπωσίασε ακόμα και τα διεθνή ΜΜΕ τα οποία σε συνέντευξη που πραγματοποίησαν μετέφεραν το όραμα του για τον ΗΝΙΟΧΟ το οποίο συνοψιζόταν στις λέξεις: «να πετύχουμε έναν απαιτητικό ρυθμό μάχης που να ασκεί σωματική και πνευματική πίεση».

Κάπως έτσι η Πολεμική Αεροπορία έχει δημιουργήσει σήμερα τους ανθρώπους που συναντά ο πρωθυπουργός κατά τις επισκέψεις του σε Μονάδες της Π.Α., τους αήττητους του Αιγαίου που μπορούν να επιβληθούν όχι μόνο στα αεροσκάφη τους αλλά στον ίδιο τους τον εαυτό προσφέροντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας.

Σε λίγες μέρες άλλωστε αυτό θα αποδειχτεί και πάλι στον ΗΝΙΟΧΟ που πλέον μεγάλωσε και εξελίχθηκε ώστε φέτος να μετέχουν έξι χώρες σε σενάρια που περιλαμβάνουν:

  1. Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
  2. Προσβολή Αεροδρομίου.
  3. Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
  4. Προσβολής Στόχων επιφανείας.
  5. Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
  6. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε ένα βίντεο από το αρχείο της Πολεμικής Αεροπορίας που παρουσιάζει την υπεράνθρωπη μάχη που δίνουν οι πιλότοι μας για την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων στο Αιγαίο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ