Στρατηγός Φράγκος: Να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης από εκδήλωση στα Μετέωρα στέλνει το δικό του μήνυμα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών του νομού μας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018, η ομιλία του του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ και πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης, με την κυβέρνηση του κ. Πικραμένου, κ. Φράγκου Φραγκούλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Η ομιλία του Στρατηγού Φράγκου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των ομιλιών που διοργανώνει ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις», αφιερωμένες εις την Πατρίδα.

Το θέμα που ανέπτυξε ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ήταν: «Δημογραφικό και Εθνική Άμυνα».

Ο Στρατηγός, ανέπτυξε τις σκέψεις του γύρω από το θέμα, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα από την πολιτεία, ώστε να μειωθεί το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την χώρα μας, η οποία τείνει να γίνει χώρα «γερόντων» αφού οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις και συνεχώς αυτή η τάση αυξάνεται.

Τόνισε, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ότι το φρόνημα όλων πρέπει να είναι υψηλό και ανέλυσε τη στάση της Τουρκίας απέναντί μας, αλλά και την δική μας απέναντι στην Τουρκία, γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της και τις θέσεις της, καθώς υπηρέτησε στην Άγκυρα ως στρατιωτικός ακόλουθος (1991-1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998-2001).

Ανέφερε πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση και σημείωσε πως πρέπει να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας με στρατιωτικό εξοπλισμό και να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία! Μάλιστα έκανε την πρόταση να υπηρετούν οι νέοι στρατιώτες για εννέα μήνες όπως και συμβαίνει και από εκεί και έπειτα εθελοντικά να παραμένουν για ακόμη 6 μήνες, λαμβάνοντας μισθό, ο οποίος θα βοηθήσει τον στρατευμένο για ένα ξεκίνημα στη μετέπειτα ζωή του και θα διασφαλίζει τις εφεδρείες για τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες ειανι πολύ σημαντικές και διαρκώς πρέπει να εκπαιδεύονται.

Επίσης ο κ. Φραγκούλης έκανε αναφορά στο Σκοπιανό, λέγοντας η στάση της πατρίδος μας πρέπει να είναι σταθερή και ανυποχώρητη ως προς τη θέση του ονόματος.

Την παρουσία του Στρατηγού Φραγκου στην Καλαμπάκα χαιρέτισε στο τέλος της ομιλίας, ο πρώην Ηγούμενος κ. Αθανάσιος Αναστασίου, ενώ ο Πρόεδρος του «Μετεώρων Λιθόπολις» κ. Καλύβας τον τίμησε μ’ ένα αναμνηστικό δώρο.

 

Πηγή: meteora24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ