Πάιατ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με φορείς της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Αλεξανδρούπολης είχε χθες ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Το ενδιαφέρον των Αμερικάνων για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης, αλλά και η δημιουργία βάσης ελικοπτέρων είναι ζητήματα, σύμφωνα με το evros-news, τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Κι όπως μαθαίνουμε η συνάντηση κλείστηκε μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη Άνθιμου, αφού ο δήμαρχος της πόλης αρχικά είχε εκφράσει τη διαφωνία του. Ρόλο στην όποια άμβλυνση των διαφωνιών του δημάρχου κατά πάσα πιθανότητα έπαιξε, ο ίδιος ο πρέσβης ο οποίος όπως έχει φανεί εδώ και καιρό αγαπά πολύ την Ελλάδα και θέλει να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια των ΗΠΑ για τη χώρα μας.

Τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων γνωστοποίησε ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μαζί με την φωτογραφία από παλιότερη επίσκεψή του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

 

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβουν τη διαχείρισή του οι Αμερικάνοι είναι εδώ και καιρό στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης, η οποία με τη σιδηροδρομική σύνδεση με λιμάνια των ανατολικών Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία) αποκτά διεθνή διάσταση καθώς θα καταστεί εφικτή η παράκαμψη του Βοσπόρου με συνδυασμένες μεταφορές (πλοίο – τραίνο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ