Το «καυτό» καλοκαίρι του Αλέξη Τσίπρα θα επηρεάσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Μετά τι φωτιές τίποτα δεν είναι το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα λένε όσοι είναι κοντά του και οι ανατροπές που έρχονται άμεσα θα αφορούν τους πάντες και τα πάντα

 

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μετά τις δολοφονικές πυρκαγιές στο Μάτι όπως δείχνουν οι ημέρες που ακολούθησαν θα αφορά την όλη δράση και λειτουργία της κυβέρνησης και θα φέρει μεγάλες ανατροπές.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές φαίνεται να αποτέλεσαν για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  ένα είδος αφύπνισης από τον λήθαργο που είχε πέσει με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί τις συνέπειες που έχει η διακυβέρνηση μια χώρας όταν επιτρέπεις σε πολλά «κοκόρια» να λαλούν. Και μάλιστα όταν μιλάμε για μια χώρα που λέγεται Ελλάδα με τις άπειρες στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά σε κάθε τομέα να αποτελούν κανόνα. Οι νεκροί που κάθε ημέρα πλησιάζουν τους 100 μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά δεν είναι κάτι που έχει αποδεχτεί ο Πρωθυπουργός ούτε προσωπικά, ούτε πολιτικά.

Μετά τι φωτιές τίποτα δεν είναι το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα λένε όσοι είναι κοντά του. Το αντιλήφθηκε βέβαια μάλλον λίγο αργά όταν πλέον ήρθε αντιμέτωπος με πολύ πιο επικίνδυνους αντιπάλους ακόμα και από τους ξένους πιστωτές που κατάφερε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να χειριστεί και να βρει τρόπο συνεννόησης. Έτσι επέτρεψε στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως του κόμματός και της κυβέρνησής του να επιβάλλει ο καθένας τις ιδιοτροπίες του, τις φιλοσοφίες του, τα ιδεολογήματά του και τα πιστεύω του.

Το «ξήλωμα» μέσα σε ένα 24ωρο όλων όσων ενεπλάκησαν με τις καταστροφικές πυρκαγιές (υπουργός, ΓΓΠΠ, Αρχηγοί Πυροσβεστικής, ΕΛΑΣ) ήταν η πρώτη τροχιοδεικτική «βολή» που έριξε. Όπως ακούγεται ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον αποφασισμένος να προχωρήσει σε άμεσες  σαρωτικές αλλαγές  πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, ακόμα και στα επόμενα 24ωρα.

Και οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν απλά τον ανασχηματισμό και τους υπουργούς αλλά θα επεκταθούν σε δεκάδες τομείς. Ήδη το έχουν αντιληφθεί αρκετοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα καθώς διαμηνύει ότι πλέον δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί πρόσωπα που με τις ενέργειές τους διαλύουν την εικόνα της αριστερής κυβέρνησης.

Το ίδιο αποφασισμένος, αλλά χωρίς να ξέρουμε πως ακριβώς θα το καταφέρει, φαίνεται να είναι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά τα πράγματα και με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο καθώς έχει πληρώσει πολύ ακριβά την κοινοβουλευτική υποστήριξη που του έχουν παράσχει.

Μπορεί μεν στις πυρκαγιές να πρόσφερε στον Πρωθυπουργού μεγάλη επικοινωνιακή βοήθεια μέσω της συνδρομής του Στρατού αλλά τα τσαλίμια, τα νάζια, οι επιδείξεις, τα μέτωπα λόγω προσωπικών συμφερόντων μέσα στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων δύσκολο έως απίθανο να γίνουν κι άλλο ανεκτά και αναζητείται άμεσα πλέον η φόρμουλα του «διαζυγίου».

Άλλωστε εδώ και καιρό είχαν αρχίσει να ανοίγονται νέοι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες δυνάμεις. Οι τελευταίες εξελίξεις βάζουν σε άλλους ρυθμούς όλες τις διεργασίες.

Το φετινό καλοκαίρι ίσως αποδειχτεί πιο θερμό και κρίσιμο για τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και από αυτό του 2015 καθώς αντιλήφθηκε ότι απομακρύνεται πολύ από τις προσωπικές αρχές του και να κινδυνεύει με πανωλεθρία. Και κάτι τέτοιο δε θέλει να το επιτρέψει ακόμα κι αν κινδυνέψει να μην ξαναδεί ποτέ την καρέκλα της εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ