ΜΟΜΚΑ: Ο Δ. Καμμένος ρωτάει τον Π. Καμμένο για την Ναύπακτο

Μέσω βουλής αποφάσισαν οι ΑΝΕΛ να πάρουν απάντηση για την ΜΟΜΚΑ απο τον πρόεδρο τους και υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο.

Τον δρόμο της γραπτής ερώτησης στην βουλή επέλεξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος για να ρωτήσει τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την ΜΟΜΚΑ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτάει τον υπουργό για έργα που έχουν ζητήσει απο την ΜΟΜΚΑ οι δήμου Ναυπάκτου και Θέρμου συνολικού κόστους 100.000 ευρώ (70.000+30.000 αντίστοιχα).

Οι δήμοι δεσμεύονται σύμφωνα με τον βουλευτή να πληρώσουν για την διαμονή, την σίτιση και την μεταφορά των στρατιωτικών και κατα 50% για την καταβολή του κόστους των καυσιμων των μηχανημάτων της ΜΟΜΚΑ.

Ο βουλευτής της Β΄Πειραια λοιπόν θέλει να μάθει τι έχει κάνει το υπουργείο για να αναλαβεί δράση η ΜΟΜΚΑ έγκαιρα, και να λύσει τα θέματα, δημιουργώντας σίγουρα αίσθηση με την επιλογή του να πάει το ερώτημα του μέσα απο την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου

Θυμίζεται πως σε πρόσφατη ερώτηση της Ν.Δ. για την ΜΟΜΚΑ ο Πάνος Καμμένος είχε απαντήσει πως η ΜΟΜΚΑ θα είναι επιχειρησιακή μετά τον πρώτο μήνα του 2017 και συγκεκριμένα πως :

Η συγκρότηση της υπηρεσίας ΜΟ.Μ.ΚΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με την επιδίωξη απόκτησης των πλήρων επιχειρησιακών δυνατοτήτων της, έως την 31 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Πέραν αυτού και με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο το ΥΠΕΘΑ μέσω του ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ δύναται να διαθέτει μηχανήματα σε τρίτους εντός του πλαισίου κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων όπου αυτό είναι δυνατό σε όλη την επικράτεια, με σκοπό :  

Εκτέλεση εργασιών μικρών έργων υποδομής σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, νησιά και μικρονήσια.
Διάνοιξη ζωνών πυρασφαλείας.
Αποκατάσταση βλαβών και ζημιών που προήλθαν από φυσική καταστροφή ή έντονα καιρικά φαινόμενα, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»

Επίσης, συνδράμει στις εργασίες κατασκευής και συντήρησης των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών σύμφωνα με  την ΚΥΑ 2969/2015 – ΦΕΚ 2602/Β/2 Δεκ 15.

Η σχετική ερώτηση είχε απαντηθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2017.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ