ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Ποιός έγινε ταξίαρχος στα γενέθλια του; (BINTEO)

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Το καλύτερο δώρο πήρε αξιωματικός για τα γενέθλια του. Η προαγωγή του έσβησε την πικρία που είχε για όσους ένιωθε πως τον αδίκησαν.

Η προαγωγή άργησε μερικές ώρες αλλά ήρθε για τον Ταξίαρχο (Ι) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη που έσβησε κεράκια γενεθλίων μαζί με την οικογένεια του λίγο νωρίτερα.

Ο πρώην διοικητής της 110 ΠΜ προήχθει λίγο καιρό μετά την παράδοση της διοίκησης της 110 ΠΜ, σε μια τελετή που εκ των υστέρων αποδεικνύεται μάλλον γουρλίδικη.

Θυμίζουμε οτι η τελετή έγινε στα μέσα Σεπτεμβρίου παρουσία του τότε  Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου ο οποίος λίγο καιρό αργότερα ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Τσιρογιαννίδης 110 ΠΜ

Ο Ταξίαρχος (Ι) Δ. Τσιρογιαννίδης τώρα πια μπορεί να αισθάνεται οτι η πίκρα που ένιωσε γιατί έγινε επίμαχο ζήτημα για την αξιολόγηση της διοίκησης του μια ανώνυμη καταγγελία για τον καθαρισμό στα χόρτα της μονάδας ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Δείτε την συνέντευξη του ως διοικητή της 110 ΠΜ

Ο Ταξίαρχος πετάει με F-16 και Mirage 2000 ενώ είχε υπηρετήσει σε θέση ΑΚΑΜ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημαντικότερη στιγμή στα ΗΑΕ ήταν όταν επταμελής ομάδα της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ), με επικεφαλής τον Επισμηναγό (ΕΑ) Ευάγγελο Ντάγκα, τιμήθηκε από τον Αντιστράτηγο Σεΐχη Σαΐφ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Saif Bin Zayed Al Nahyan, αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για τη συμμετοχή της στην αποστολή αναζήτησης του Σεΐχη Αχμάντ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Ahmad Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα στο Μαρόκο, το Μάρτιο του 2010.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Έρευνας και Διάσωσης με τίτλο «Πραγματικότητα και Προκλήσεις», το οποίο έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι.

Στην Ελληνική αποστολή απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια Έρευνας και Διάσωσης και αναμνηστικά διπλώματα. Εκτός από την Ελληνική ομάδα βραβεύτηκαν και οι αντίστοιχες ομάδες από την Γαλλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μαρόκο και τα ΗΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ